2012-07-04 09:43:21
Φωτογραφία για Να επιταχυνθούν οι επιστροφές ΦΠΑ ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Να επιταχυνθούν οι επιστροφές ΦΠΑ, ειδικά προς τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, ζητεί από την κυβέρνηση η Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα.

Στις επαφές του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης κ. Χόρστ Ράιχενμπαχ με τον νέο υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα και τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Ζανιά συζητήθηκε το θέμα των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ύψους 6,8 δισ. ευρώ, αλλά το ζήτημα της επιστροφής του ΦΠΑ που χρωστά το κράτος στις επιχειρήσεις.

Για το 2012 έχει τεθεί σαν στόχος οι επιστροφές ΦΠΑ προς τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις να μην ξεπεράσουν τα 3,8 δισ. ευρώ. Το αναθεωρημένο δε Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα κάνει λόγο για επιστροφές μέχρι του ποσού των 3,5 δισ. ευρώ για φέτος, έτσι ώστε να καταστεί εφικτή μία εξοικονόμηση δαπανών 2 δισ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Το 2011 οι επιστροφές ΦΠΑ διαμορφώθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στα 5,5 δισ. ευρώ. Πρόκειται για να ποσό το οποίο ήταν υψηλότερο κατά 1,5 δισ. ευρώ σε σχέση με το όριο που είχε τεθεί στον κρατικό προϋπολογισμό.

newsbeast.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ