2012-07-04 18:06:03
Φωτογραφία για Επίτιμος δημότης Μινώα Πεδιάδος ο πατριάρχης Αλεξανδρείας
Επίτιμος δημότης Μινώα Πεδιάδος ανακηρύχθηκε, σήμερα, ο Μακαριότατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β.Ο Πατριάρχης βρίσκεται στο Αρκαλοχώρι έπειτα από πρόσκληση της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου, ενόψει της πανήγυρης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ανδρέα του Ιεροσολυμίτη.

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας, η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει στην ανακήρυξη του Μακαριότατου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β' ως Επίτιμου Δημότη Μινώα Πεδιάδας, λαμβάνοντας υπόψη το σημαντικό ποιμαντικό του έργο και τους στενούς δεσμούς που τον συνδέουν με τον τόπο.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Αρκαλοχώρι, έχοντας στενούς πνευματικούς, αλλά και συναισθηματικούς δεσμούς με την περιοχή.

Στη διάρκεια της παρουσίας του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Αρκαλοχώρι την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μανούσος Βολουδάκης.


Ο Πατριάρχης δήλωσε πολύ συγκινημένος για τη σημερινή ανακήρυξή του σε δημότη Μινώα, και θυμήθηκε τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια στο Αρκαλοχώρι. "Κάθε στενό έχει τη δική του ιστορία" - είπε νοσταλγικά, κι εξέφρασε τη βαθιά συγκίνηση για την τιμή που του γίνεται.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος, Ζαχαρίας Καλογεράκης έκανε λόγο για σπουδαία τιμή για το Αρκαλοχώρι, ενώ αναφέρθηκε και στις μνήμες που ξυπνούν με την επιστροφή του Πατριάρχη στον τόπο όπου έκανε τα πρώτα του βήματα.

"Με ενοχλεί που με ρωτούν με ειρωνεία για την Ελλάδα"

Σε δηλώσεις του ο Μακαριότατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β' μίλησε για την κατάσταση στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή. "Από μια Μέση Αντολή που φλέγεται, προσπαθούμε να ηρεμήσουμε τον κόσμο" - είπε ο ίδιος ενώ χαρακτήρισε ενθαρρυντική τη συνάντηση που είχε με το νέο πρόεδρο της Αιγύπτου.

Παράλληλα, όπως είπε, αυτό το διάστημα ξεκινάει νέο μεγάλο αγώνα με σκοπό τον περιορισμό του AIDS, που αποτελεί σοβαρή μάστιγα για την Αφρική. Την ίδια στιγμή σχεδιάζει συνάντηση με τους προέδρους της Ρωσίας και των ΗΠΑ, Πούτιν και Ομπάμα, προκειμένου να εξετάσουν από κοινού τρόπους προσφοράς βοήθειας προς την Αφρική.

Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να στείλει μήνυμα στους Έλληνες."Είμαστε ένας υπερήφανος λαός, περνάμε δύσκολα, αλλά στην άκρη του τούνελ υπάρχει φως" - είπε ο ίδιος, ενώ ανέφερε επίσης ότι ούτε στον ίδιο αρέσει, που συχνά τον ρωτάνε - και με ειρωικό ύφος - για την Ελλάδα και την κατάσταση, εξέφρασε όμως την αισιοδοξία του.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανακοινώθηκαν Ισλα, Ασαμόα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανακοινώθηκαν Ισλα, Ασαμόα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ