2012-07-04 21:34:34
Φωτογραφία για ΑΝΤΥΠΑ & ΧΑΣΙΩΤΗΣ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΣΙΝΕΣ!
Δύο από τα αστέρια της πρωταθλήτριας ομάδας του Ολυμπιακού, Κέλλυ Αντύπα και Δημήτρης Χασιώτης μίλησαν στο "woop.gr", για όλους και για όλα Αναλυτικά:

Ο μεγαλύτερος Λαρισαίος κολυμβητής όλων των εποχών, Δημήτρης Χασιώτης, και το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού από τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε, Κέλλυ Αντύπα, μίλησαν για τη συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, τον… για 17η συνεχόμενη φορά, πρωταθλητή Ολυμπιακό, που κέρδισε τον 53ο τίτλο της ιστορίας του στην κολύμβηση, ενώ έδειξαν την απογοήτευσή τους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Ερασιτέχνης εν καιρώ κρίσης.

Το πάθος τους ένα... η κολύμβηση! Κοινός στόχος... το πρωτάθλημα και όπως τονίζουν οι ίδιοι ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Την οικογένεια του Ολυμπιακού!

Ο Δημήτρης Χασιώτης κολυμπάει από τεσσάρων χρονών, αφού… ζήλεψε την μεγαλύτερή του αδερφή που κολυμπούσε και εκείνη παλιότερα.

Ξεκίνησε στη Λάρισα, ενώ στα 18 του ήρθε στην ομάδα του Πειραιά, αφού τον ζήτησε ο προπονητής του, τον οποίο δεν θα σταματήσει ποτέ να ευχαριστεί για όσα του πρόσφερε, Νίκος Γέμελος. Είναι κάτοχος πανελλήνιου ρεκόρ στα 200μ. ύπτιο, ενώ έχει λάβει μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις.


Από την άλλη, η Κέλλυ ήρθε στην «ερυθρόλευκη» ομάδα από το Παλαιό Φάληρο. «Το Π. Φάληρο ήταν η οικογένειά μου, τώρα έχω βρει μια δεύτερη στον Ολυμπιακό».

Για πρώτη φορά πρωταθλήτρια το χάρηκε όσο τίποτε άλλο, αφού είναι δηλωμένη… "κόκκινη" από κούνια και πολλά υποσχόμενη στο χώρο της κολύμβησης, αφού αγαπά πολύ αυτό που κάνει, ενώ παράλληλα συνδυάζει σπουδές και δουλειά.

Δημήτρη, έβαλες τους "τίτλους τέλους" σε μια περίοδο που έδινες και έπαιρνες ακόμα από τις πισίνες και ενώ είσαι μόλις 26 χρονών «Πιστεύω ότι στη κολύμβηση τα έχω καταφέρει όλα έχω χορτάσει από επιτυχίες από ρεκόρ από διακρίσεις και από συμμετοχές σε αγώνες και μεγάλες διοργανώσεις. Αρκετοί μου λένε πως είμαι μικρός να σταματήσω ηλικιακά, αλλά από τη στιγμή που εγώ από μόνος μου αποφάσισα πως δεν μπορώ να προσφέρω κάτι παραπάνω, είναι η κατάλληλη στιγμή αλλά και η ηλικία για εμένα, για να ξεκινήσω κάτι καινούριο στη ζωή μου. Είναι σημαντικό που σταματάω ως πρωταθλητής και με θυμάται ο κόσμος έτσι.»

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

«Θα ήθελα να παραμείνω στον χώρο της κολύμβησης από οποιοδήποτε πόστο. Αυτή τη στιγμή εργάζομαι σε ένα γυμναστήριο και είμαι στο πόστο της πισίνας. Μεγάλη μου καψούρα, βέβαια, είναι η προπόνηση και πιστεύω μέσα στα επόμενα χρόνια να καταφέρω να προπονώ μια αγωνιστική ομάδα και να μπορώ να δείξω σε νέα παιδιά αυτά που μ’ έχουν διδάξει με τον δικό μου τρόπο και να βγάλω κάποιον σπουδαίο αθλητή.»

Πως είδες τη συμμετοχή σου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Τρίπολη;

«Η συμμετοχή μου στο Πανελλήνιο ήταν λίγο περίεργη. Το μυαλό μου πιο πολύ το είχα στο ότι είναι οι τελευταίοι μου αγώνες, δεν είχα καθόλου άγχος, κανένα κίνητρο. Κέρδισα στο 200μ. ύπτιο και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα, αλλά δεν περίμενα να βγάλω κάποια καλή επίδοση. Το αποτέλεσμα φυσικά με αφορούσε. Ήθελα να φύγω νικητής!»

Νίκος Γέμελος…

«Ο Νίκος Γέμελος για ‘μένα είναι αν όχι όλη μου η ζωή, ένα μεγάλο κομμάτι της. Όταν περνάς με έναν άνθρωπο 6 μέρες την εβδομάδα και πολλές φορές στην προετοιμασία 25 μέρες το μήνα κάθε μέρα , όλη μέρα μαζί… όταν έχεις δηλαδή έναν άνθρωπο να σε καθοδηγεί να σε υποστηρίζει, να σε στηρίζει ψυχολογικά και ηθικά με την εμπειρία του πιστεύω πως δεν μπορείς να τον βγάλεις από την ζωή σου έχει γίνει μέρος της. Τον ευχαριστώ πολύ για ό, τι έχει κάνει για ‘μένα. Τον αγαπώ και το ξέρει . είναι στην ουσία ο άνθρωπος, που με οδήγησε στις επιτυχίες, αλλά και με τον τρόπο του διαμόρφωσε τον χαρακτήρα μου. Ο χαρακτήρας του νικητή και ο τσαμπουκάς μου μέσα στην κούρσα είναι δικά του επιτεύγματα! Σπάνια συναντάς ανθρώπους που να σε εμπνέουν και να σε στηρίζουν, να σου δίνουν δύναμη και κίνητρο να κάνεις πράγματα στην Ελλάδα.»

Κέλλυ, φέτος γιόρτασες ξανά με τον Ολυμπιακό ένα ακόμη πρωτάθλημα, με την διαφορά ότι ανήκεις πλέον στην πρωταθλήτρια ομάδα από το χειμώνα…

«Η αλήθεια είναι ότι το ήθελα πολύ να γιορτάσω κι εγώ ένα πρωτάθλημα, γιατί ούτως ή άλλως ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που αγαπάω. Είμαι Ολυμπιακός. Από την στιγμή που μου έγινε η πρόταση τον Σεπτέμβρη από τον μάνατζερ της ομάδας δέχτηκα αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη.»

Έχεις παρατηρήσει κάποια διαφορά ανάμεσα στην προηγούμενη ομάδα σου(Π. Φάληρο) και τον Ολυμπιακό, όσον αφορά τους αγωνιστικούς ρυθμούς;

«Ο στόχος τους είναι ίδιος. Και το Παλαιό Φάληρο φέτος κυνηγούσε το Πρωτάθλημα και την βαθμολογία στις γυναίκες και είχε φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα. Η αλήθεια είναι πως κοινά στοιχεία δεν μπορώ να βρω. Είναι γεγονός και αυτό μου έκανε εντύπωση όταν ήρθα στον Ολυμπιακό πως τα παιδιά που κολυμπούσαν με τον κ. Γέμελο ήταν μια οικογένεια. Ο ένας τραβάει τον άλλον, υπάρχει μεγάλη στήριξη μεταξύ των αθλητών, εξάλλου οι περισσότεροι είμαστε φίλοι και κάνουμε παρέα εκτός πισίνας.»

Δ.Χ: «Ένα παρεάκι τρελό που πάει να κερδίσει το πρωτάθλημα…»

Ο παράγοντας ψυχολογία παίζει βασικό ρόλο στην ζωή ενός αθλητή; Πως βοηθάει σε αυτό η οικογένεια και οι φίλοι;

Κ.Α: «Παίζει νομίζω το σημαντικότερο ρόλο ειδικά για έναν πρωταθλητή, έχει μεγάλη σημασία σε τι κατάσταση βρίσκεσαι και πόσο έτοιμος αισθάνεσαι για να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε δυσκολία προκύψει.»

Δ.Χ: «Όσον αφορά τους γονείς, με δεδομένο πως κάθε γονιός βλέπει το παιδί του ως Φελπς, καλό είναι ούτε να σε ρίχνουν σε μια αποτυχία, αλλά ούτε να σε επικροτούν υπερβολικά μετά από μια επιτυχία. Πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο, προκειμένου να βοηθάνε το παιδί και την ψυχολογία του. Φυσικά, είναι αυτονόητο πως δεν πρέπει να πέφτουν στην παγίδα και να παίζουν τον ρόλο του προπονητή».

Κ.Α: «Πρέπει ο γονιός, όπως και ο αθλητής, να εμπιστεύονται με κλειστά μάτια τον προπονητή. Ο προπονητής σε χτίζει και θέλει τον χρόνο του. Η κολύμβηση είναι, εξάλλου, ένα άθλημα που θέλει χρόνο».

Έχετε κάποιον αθλητή-πρότυπο; Όχι απαραίτητα από τον χώρο της κολύμβησης…

Η απάντηση και των δύο με μια φωνή ήταν φυσικά ο Έλληνας πρωταθλητής και ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης.

Δ.Χ: «Είναι πρότυπο αθλητή αναμφισβήτητα. Έχει ένα μέτρο σε όλα, ακόμα και στις κοινές μας εξόδους είναι ο πιο εγκρατής. Είναι αθλητής και έξω από το νερό. Αν σκεφτείς και το γεγονός ότι στα 26 του έβαλε στην ζωή του την μαραθώνια κολύμβηση (10.000μ.), και κάθε χρόνο μέχρι και σήμερα στα 32 του διεκδικεί κάθε χρόνο το χρυσό στο παγκόσμιο και μακάρι και το χρυσό στην Ολυμπιάδα, είναι ένας αθλητής που κάνει το μεγάλο άλμα, το σπάνιο για έλληνα αθλητή»

Κ.Α: «Εγώ τον έχω ζήσει λιγότερο απ’ ότι ο Δημήτρης, αλλά μου αρκεί για να πω με σιγουριά ότι είναι αθλητής με το «Α» κεφαλαίο. Είναι σπάνιος και έχει αφήσει ιστορία.»

Φέτος ακούστηκε και σχολιάστηκε έντονα το γεγονός ότι δεν υπάρχουν υποδομές, ακόμα και πισίνες για να προπονηθούν οι αθλητές. Αντιμετωπίσατε τέτοιου είδους δυσκολίες;

Δ.Χ: «Φέτος όλα υπολειτουργούσαν και δυστυχώς η οικονομική κρίση χτύπησε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και περισσότερο την κολύμβηση. Δεν υπάρχουν υποδομές, δεν υπάρχουν επιχορηγήσεις και σαφώς είναι ένα μεγάλο θέμα αν σκεφτούμε πως τα τελευταία τρία χρόνια, η κολύμβηση είναι αυτή που φέρνει επιτυχίες στην χώρα μας. Μέσα από αυτή γίνεται γνωστή η Ελλάδα.»

Κ.Α: «Αναγκάστηκα να αλλάζω κολυμβητήρια. Έκανα προπόνηση σε τρεις διαφορετικές πισίνες και όχι απαραίτητα σε διαστάσεις αγωνιστικές (50μ.). Πηγαίναμε όπου βρίσκαμε για να κολυμπήσουμε».

Ο κόσμος του Ολυμπιακού βοηθάει τον Ερασιτέχνη…

Δ.Χ: «Σίγουρα. Η αγάπη του κόσμου φάνηκε από πέρυσι με τα μηνύματα, την κίνηση του Ερασιτέχνη που ξεκίνησε την σωτηρία του Ολυμπιακού με την αλλαγή της διοίκησης, γιατί πριν τρία χρόνια είχαμε μια διοίκηση που μας είχε φέρει σε δύσκολη θέση γι’ αυτό και έγινε μια ριζική αλλαγή. Και φέτος με τους συνδέσμους που έδινε χρήματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά και ο κόσμος που αγοράζει διαρκείας και πληρώνει μέλος για να στηρίξει τον Ερασιτέχνη. Ο Ολυμπιακός είναι οικογένεια».

Τι φταίει πιστεύετε που η κολύμβηση δεν είναι τόσο φημισμένο άθλημα στην Ελλάδα;

Δ.Χ: «Αυτό είναι θέμα marketing. Και μακάρι να ήταν στο χέρι μας. Το κακό είναι ότι έχουμε τρεις μέρες το χρόνο πρωτάθλημα, πράγμα που σημαίνει πως δεν έχει προβολή το άθλημα, παρά μόνο τρεις μέρες και αν!»

Κ.Α: «Ενώ έχουμε πολλούς καλούς αθλητές, δεν τους ακολουθεί κανείς και αναφέρομαι στα Μέσα. Για παράδειγμα ο Σπύρος έφυγε τόσες φορές έξω φέτος και για προετοιμασία και για αγώνες και έγινε απλώς μια αναφορά σε κάποια sites, όσα ασχολούνται με την κολύμβηση. Αν γινόταν το αντίστοιχο σε ομαδικό θα γινόταν χαμός. Είναι απαράδεκτο και δεν μπορώ να καταλάβω, και θα αναφέρω πάλι τον Σπύρο, το γεγονός ότι είναι έξω από το αεροδρόμιο με ένα χρυσό μετάλλιο και δεν βρίσκεται ούτε μία κάμερα να το καλύψει. Χρειαζόμαστε την επιβράβευση, όχι την μεταξύ μας, γιατί αυτή ούτως ή άλλως υπάρχει. Την επιβράβευση από τον κόσμο.»

Δ.Χ: «Ο αντίστοιχος αθλητής στην Γερμανία, που ανταγωνίζεται τον Σπύρο σαφώς δεν έχει την ίδια αντιμετώπιση. Εκεί τον έχουν εθνικό ήρωα. Και το παράξενο είναι πως ο δικός μας αθλητής τον νικάει κιόλας! Τόσων χρόνων επιτυχίες, φέτος βρήκε έναν καλό χορηγό. Η νοοτροπία της Ελλάδας αυτή είναι. Κοιτάμε τι θα μας φέρει πιο πολλά λεφτά. Κι αυτό που φέρνει λεφτά είναι ο ποδόσφαιρο.»

Παρακολουθήσατε το EURO;

Κ.Α: «Φυσικά. Εγώ υποστήριζα από την αρχή Ισπανία. Πολύ καλός τελικός και με ακόμη καλύτερο το αποτέλεσμα»!

Δ.Χ: «Εμένα το ποδόσφαιρο είναι η δεύτερη ζωή μου. Η Ισπανία είχε το καλύτερο ρόστερ, το καλύτερο βάθος πάγκου. Η Ιταλία ήταν η μόνη ομάδα που μπορούσε να την κοντράρει. Όσον αφορά την Ελλάδα… λάθος επιλογές! Έχουμε πολλά νέα παιδιά από την Ελλάδα που θα μπορούσαν να παίξουν μπάλα.»

Κ.Α: «Συμφωνώ πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στα νέα παιδιά, να δείξουν τι μπορούν να κάνουν μέσα στο γήπεδο. Δυστυχώς δεν δίνονται οι ευκαιρίες. Και αυτό γίνεται κυρίως στα ομαδικά αθλήματα. Δεν πάει κανείς με την αξία του, αλλά με τις διασυνδέσεις και τις γνωριμίες. Αντίθετα, στα ατομικά, όπως η κολύμβηση κρίνεται περισσότερο η πορεία ενός αθλητή από την προσωπική του δουλειά καθαρά».

Πως κρίνετε το γεγονός της ανάμειξης της πολιτικής με το ποδόσφαιρο;

Δ.Χ: «Είναι μεγάλο λάθος. Δεν έχει καμιά σχέση ο αθλητισμός με την πολιτική. Τα γερμανικά μέσα χρησιμοποίησαν υπερβολικά υποτιμητική γλώσσα σε άρθρα και τίτλους εφημερίδων.»

Κ.Α: «Πολιτική και αθλητισμός είναι δύο άσχετα πράγματα. Όταν σε προκαλούν απαντάς. Θεωρώ πως η Γερμανία ξεκίνησε το παιχνίδι με τις γελοιογραφίες σε εφημερίδες και μετά συνεχίσαμε εμείς, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook.»

Για να δείτε βίντεο με ευχές των δυο αθλητών του Ολυμπιακού πατήστε ΕΔΩ
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ