2012-07-05 03:43:03
Φωτογραφία για Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους Πορτογάλοι πιλότοι
Οι κυβερνήτες αεροσκαφών του πορτογαλικού αερομεταφορέα ΤΑΡ ανέστειλαν την τετραήμερη απεργιακή τους κινητοποίηση, που επρόκειτο να... ξεκινήσει από αύριο, και την οποία επρόκειτο να επαναλάβουν από την 1η έως την 5η Αυγούστου, ανακοίνωσε σήμερα η εργατική τους ένωση.

«Με γνώμονα τον διάλογο που υπήρξε τις τελευταίες ημέρες, οι κυβερνήτες αποφάσισαν να ακυρώσουν τις δύο περιόδους απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν προγραμματισθεί», ανακοίνωσε το Συνδικάτο Κυβερνητών Πολιτικής Αεροπορίας (SPAC) σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας πως μία τριμερής επιτροπή, που θα συντίθεται από τους κυβερνήτες, τη διοίκηση της ΤΑΡ και την κυβέρνηση, θα συσταθεί προκειμένου να ρυθμίσει τις διαφορές που έχουν προκύψει.

Αιτήματα των πιλότων είναι να αποχωρήσουν δύο διευθυντές και να μην εφαρμοσθούν τα πειθαρχικά μέτρα που έχουν αποφασισθεί εναντίον κάποιων εξ αυτών.

Σύμφωνα με τον αερομεταφορέα, ο οποίος πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί μέχρι τα τέλη του έτους στα πλαίσια του προγράμματος διεθνούς δανεισμού που έχει συμφωνήσει από τον Μάιο του 2011 η Πορτογαλία, από την απεργία θα πλήττονταν περίπου 320.000 επιβάτες ενώ θα σημειώνονταν ζημιές περίπου 65 εκατ. ευρώ.


Μόνο η ανακοίνωση της απεργιακής κινητοποίησης οδήγησε σε 14.000 ακυρώσεις, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΤΑΡ Φερνάντου Πίντου, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

Οι εκπρόσωποι του τουριστικού τομέα είχαν απευθύνει απεγνωσμένες εκκλήσεις για ματαίωση των κοινωνικών κινημάτων τη στιγμή που η χώρα μαστίζεται από την οικονομική κρίση και η ανεργία σαρώνει τον πληθυσμό.

Ο πρωθυπουργός Πέντρου Πάσους Κοέλιου ζήτησε σήμερα να πρυτανεύσει «η κοινή λογική και η ικανότητα διαλόγου των εμπλεκομένων πλευρών», προκειμένου να αποφευχθούν «οι ανεπανόρθωτες και πολύ σημαντικές ζημιές».

Και οι εργαζόμενοι στη δημόσια επιχείρηση εναέριων ελεγκτών ΝΑV είχαν πραγματοποιήσει μια σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
O Λεμπ κατακτά τις Η.Π.Α
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
O Λεμπ κατακτά τις Η.Π.Α
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ