2012-07-05 10:09:02
Φωτογραφία για Μια υπερηφάνεια στα σκουπίδια
Θεωρώ τον Ελληνικό Λαό υπερήφανο, με τα καλά και τα κακά του, με τις αναποδιές και τις ιδιαιτερότητες του. Έτσι το 2004 μετά από μια μεγαλοπρεπή Ολυμπιάδα που κόστισε σε όλους μας πολλά λεφτά... όπου από την πλευρά του εθελοντή ένιωσα περήφανος που είμαι Έλληνας και ότι μπορώ να κάνω τόσα πολλά. Μετά από οκτώ χρόνια και έχοντας αυτή την εικόνα στο μυαλό μου, ήρθαν στον δρόμο μου εικόνες που μου χάλασαν την όποια όμορφη ανάμνησηείχε εγχαραχτεί στο μυαλό και τη μνήμη μου.

Συγκεκριμένα στο Σπίτι της Πάλης, περιφερόμενος στους χώρους ενός τεράστιου γυμναστηρίου έπεσα στα απομεινάρια μιας περηφάνιας που έγινε σκουπίδια. Περιττό να πω ότι βλέποντας όλα αυτά που είχα δει στην τελετή έναρξης από την τηλεόραση, αυτά που είχε δει όλος ο κόσμος, βρίσκονταν παρατημένα, στοιβαγμένα, σκονισμένα σε χώρους του γυμναστηρίου χωρίς κανένας να νοιάζεται αν όλα αυτά είναι λεφτά του ελληνικού λαού.


Το θέμα είναι οι αρμόδιοι που διαχειρίστηκαν όλα αυτά τα δις ευρώ που ακόμα ο λαός τα πληρώνει, είχε πότε σκεφτεί για τη χρήση που θα μπορούσαν να έχουν όλα αυτά μετά τους αγώνες. Κανένας δεν μπήκε στη διαδικασία να σκεφτεί τι θα μπορούσαμε να κάνουμε με όλα αυτά, να σκεφτεί ότι είναι κρίμα να πάνε χαμένα πράγματα που πέρασαν στηνιστορία, πράγματα που θα μπορούσαν να είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες που έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα και να αφήνουν τα χρήματα τους για να τα δουν, άλλα και για τις επόμενες γενιές.

Θα μπορούσα να φανταστό ένα από τα κρατικά κτήρια που τα έχουν παραχώρηση σε γνωστούς και φίλους διάφορων, να γίνει - έστω και στη κατάσταση που είναι τώρα - ένα μουσείο όπου θα φιλοξενήσει όλα αυτά τα αντικείμενα(memorabilia εις την ελληνικήν) των Ολυμπιακών Αγώνων.

Θα μου πείτε εδώ δεν έχουμε να φάμε με αυτά θα ασχολούμαστε, και θα έχετε δίκαιο αλλά ο πολιτισμός είναι το αίμα μας και πλέον έχουμε χάσει την επαφή μας με αυτόν. Πιστεύω, και εφόσον δεν τα θέλουν εκεί στην Αθηνά, θα υπάρχουν δήμοι στην Ελλάδα που θα μπορούσαν να αναλάβουν την οργάνωση ενός χώρου για αυτά τα εκθέματα. Το θέμα είναι αν όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα και αν ναι που βρίσκονται τα υπόλοιπα. Πιστεύω πως υπάρχουν ακόμα ρομαντικοίπου θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε ένα τέτοιο εγχείρημα.

Γιατί τελικά ο πολιτισμός μας δεν είναι για τα σκουπίδια ....
palema.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
H Eύα Καϊλή στον ALPHA!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
H Eύα Καϊλή στον ALPHA!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ