2012-07-05 10:32:03
Φωτογραφία για ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΧΑΣΜΟΥ
Ο νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια διχάζει τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και αποτελεί το μεγάλο αγκάθι για την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Χρύσανθος Λαζαρίδης, Κώστας Σκανδαλίδης και Δημήτρης Χατζησωκράτης αποφάσισαν χθες, μπροστά στο αδιέξοδο, να βρεθούν και σήμερα το μεσημέρι, ενώ το θέμα δεν αποκλείεται να παραπεμφθεί σε διακομματική επιτροπή μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο.

Το θέμα της ιθαγένειας επανέφερε η Νέα Δημοκρατία, καθώς η κατάργηση του νόμου Ραγκούση υπήρξε προεκλογική δέσμευση και η πίεση από Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητους Έλληνες υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλη τις τελευταίες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι η κατάργηση του νόμου Ραγκούση που προβλέπει την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας μέσα από μια ειδική διαδικασία σε παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα όταν φτάσουν 18 ετών δεν υπήρξε στην προγραμματική συμφωνία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση της κυβέρνησης μετά από βέτο του Φώτη Κουβέλη.

Η Δημοκρατική Αριστερά θα έχει μεγάλες δυσκολίες στο εσωτερικό της αν υποκύψει στην –πολύ μεγάλη-πίεση της ΝΔ για αλλαγή του νόμου Ραγκούση, ενώ σημαντικά εσωκομματικά προβλήματα θα προκύψουν και στο ΠΑΣΟΚ.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ