2012-07-05 11:37:36
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στις 12 το μεσημέρι, λόγω της έντασης που έχει προκληθεί στο εσωτερικό της Ιπποκράτους αναφορικά με τις προσκλήσεις προς τα μέλη και τα στελέχη του Κινήματος για τη συμμετοχή τους στην Εθνική Συνδιάσκεψη, την Παρασκευή. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του κλίματος που επικρατεί είναι τα ...tweets του Θεόδωρου Πάγκαλου, με τα οποία ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζήτησε να ενημερωθεί από την ηγεσία του κόμματος εάν τελικά έχει προσκληθεί στη Συνδιάσκεψη.

«Πολλοί αναρωτιόνται αν θα πάω ή όχι στη συνδιάσκεψη που ακούγεται ότι θα συγκαλέσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι τώρα στις συνδιασκέψεις του ΠΑΣΟΚ εκαλούντο συγκεκριμένα πρόσωπα ή κατηγορίες προσώπων. Επειδή και άλλοι που δεν έχουν πάρει μέχρι στιγμής καμία πρόσκληση θα έχουν την ίδια απορία, μήπως μπορεί να μας κάνει τη χάρη ο Βαγγέλης Βενιζέλος και οι περί αυτόν να μας πουν, έχουν κληθεί οι πρώην Βουλευτές και τα πρώην μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που προσφάτως διαλύθηκε με απόφασή του;» έγραψε ο Θ.Πάγκαλος στο Twitter.


Σύμφωνα με το Έθνος, έπειτα από τη σχετική ένταση που επικράτησε για τη διανομή των προσκλήσεων, τελικά προσκλήθηκαν μέσω τηλεφώνου περίπου τέσσερις χιλιάδες μέλη των Επιτροπών Εκλογικού Αγώνα και με SMS ειδοποιήθηκαν πρώην βουλευτές και υπουργοί.

Στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να επαναλάβει το τρίπτυχο «προτροπή, στήριξη, έλεγχος» που προσδιορίζει τη στρατηγική του για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση.

Αμέσως μετά, θα εκλεγεί ο νέος γραμματέας της ΚΟ -ο κ. Βενιζέλος έχει προτείνει τον κ. Γ. Μανιάτη, ενώ για την τριμελή γραμματεία τους κ. Ρήγα και Γκόγκα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, αν δεν κατατεθεί άλλη υποψηφιότητα, η «αντίδραση» θα εκφραστεί ενδεχομένως με αρκετά «λευκά» ψηφοδέλτια.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες από το Real.gr, ένα βροντερό «όχι» στην πρόταση να συμμετάσχουν στην νέα Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ εισέπραξε από Ανδρέα Λοβέρδο και Άννα Διαμαντοπούλου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος το μεσημέρι ανακοινώνει στην ΚΟ του κόμματός του τη δική του… «σκιώδη κυβέρνηση»!

Ανδρέας Λοβέρδος και Άννα Διαμαντοπούλου έχουν αποφασίσει να σιωπήσουν το επόμενο διάστημα, ενώ ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίζεται και ο Δημήτρης Ρέππας, τον οποίο ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να οδηγήσει μαζί με άλλα στελέχη της «παλαιάς φρουράς» σε πολιτική αποστρατεία. Ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις εξελίξεις εμφανίζεται ο Χρήστος Παπουτσής, που εξετάζει πολλές εναλλακτικές λύσεις, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε κατ’ ιδίαν μυστικές συναντήσεις με άλλα κορυφαία στελέχη. Οι πληροφορίες, μάλιστα, επιμένουν πως ενοχλημένη με την ηγεσία είναι και η ίδια η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, όπως και συνολικότερα η ομάδα των «γεννηματικών» που στήριξε εξ αρχής τον νέο Πρόεδρο του κόμματος.

Ο Ευ. Βενιζέλος, πάντως, φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει αν και δεν έχει (ή δεν μπορεί να υλοποιήσει στην πράξη) ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το ΠΑΣΟΚ. Έτσι αναμένεται να ανακοινώσει εκτός απροόπτου - και εκτός… αδιεξόδων στις συζητήσεις του - τη νέα Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου. Στην Οργανωτική οι πληροφορίες επιμένουν ότι επικεφαλής θα οριστεί ο στενός συνεργάτης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος εκ των πραγμάτων θα αναδειχθεί ως ο ισχυρός άνδρας της Ιπποκράτους.

Και εξωκομματικούς

Στην Πολιτική Γραμματεία που θα συγκροτήσει ο Ευ. Βενιζέλος αναμένεται να τοποθετήσει και νεότερα στελέχη όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αλλά και προσωπικότητες που δεν είναι κομματικά ενταγμένες στο ΠΑΣΟΚ ώστε να σηματοδοτήσουν άνοιγμα στην κοινωνία.

Και… σκιώδη κυβέρνηση!

Σήμερα, στη συνεδρίαση της ΚΟ ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει τη δική του… «σκιώδη κυβέρνηση»! Είναι σαφές, όμως, επειδή το ΠΑΣΟΚ στηρίζει και συμμετέχει στην κυβέρνηση Σαμαρά, δεν θα την ονομάσει «σκιώδη κυβέρνηση», επικαλούμενος την ανάγκη κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Εν τω μεταξύ, εντείνονται οι διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς, καθώς σήμερα συνέρχεται η Κίνηση Π-80 που θα αποφασίσει κατά πάσα πιθανότητα τη μετεξέλιξή της σε κόμμα, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση γνωριμίας των φίλων της Κίνησης Πολιτών «Δημιουργική Ελλάδα» του Ηλία Μόσιαλου. 

Η κίνηση Π-80 συνέρχεται σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) με θέμα την επανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς με ανοιχτές διαδικασίες και στο μέτρο που αυτό δεν υπάρξει, τη μετατροπή της Κίνησης σε κόμμα.

Μεταξύ των πρωταγωνιστών της Π-80 είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιάννης Τσαμουργκέλης, ο δικηγόρος και πρώην Γραμματέας της νεολαίας ΠΑΣΟΚ Πέτρος Σφηκάκης, ο πολιτικός επιστήμονας Δημήτρης Κατσαντώνης, ο Γιώργος Πίτσιος και άλλοι.

Η πλειοψηφία της Π-80 μάλιστα «επαναστάτησε» κατά κορυφαίων πρώην υπουργών που συμμετείχαν σε αυτή ή στις εκδηλώσεις της (Γιάννης Ραγκούσης, Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος και άλλοι) και αποφάσισε να προχωρήσει χωρίς τους παραπάνω. Αιχμή της πολιτικής της πλατφόρμας το νέο πολιτικό σύστημα και η εξυγίανσή του.

Η πλατφόρμα 

Η πολιτική πλατφόρμα της Π-80, που παρουσιάζεται από το Real.gr έχει ως εξής:

Η χώρα διανύει τη μεγαλύτερη κρίση έχοντας ήδη απεμπολήσει βαθμούς ελευθερίας. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας κατάρρευσης που θα μας πισωγυρίσει σε άγνωστες αφετηρίες προς άγνωστους προορισμούς. Το εύρος της προσπάθειας για την αναστροφή αυτής της προοπτικής είναι αντιστρόφως ανάλογο με το διατιθέμενο χρόνο. Πρέπει να γίνουν ολοένα και περισσότερα σε ολοένα και λιγότερο χρόνο.
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ