2012-07-05 16:10:07
Φωτογραφία για Συνεχίζονται οι «κοκορομαχίες» για τα έδρανα...
Σε «Κυπριακό» εξελίσσεται το πρόβλημα χωροταξίας των αριστερών κομμάτων καθώς οι εκπρόσωποι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ εξακολουθούν να «κοκορομαχούν» για το ποιος θα καθίσει στις μπροστινές σειρές. Οι επαφές που πραγματοποίησαν οι κ.κ. Τάσος Κουράκης (ΣΥΡΙΖΑ) Βασίλης Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ) και Σπύρος Χαλβατζής (ΚΚΕ) με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Τραγάκη κατέληξαν σε πλήρες αδιέξοδο καθώς όλοι επιθυμούν να καταλάβουν τα τις μπροστά σειρές της αριστερής πτέρυγας όπου παραδοσιακά καθόταν το ΚΚΕ ως πρώτη δύναμη του Αριστερού χώρου.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες ο κ. Τραγάκης δηλώνει στους στενούς του συνεργάτες ότι «σηκώνει τα χέρια ψηλά» και πως την λύση θα την δώσει πλέον ο πρόεδρος της Βουλής κ.Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Υπενθυμίζεται ότι εως τώρα ανάλογο πρόβλημα δεν είχε δημιουργηθεί καθώς τα κόμματα πάντα συμφωνούσαν για τις «θέσεις μάχης» που θα καταλάμβαναν στην Ολομέλεια. Αυτή την φορά όμως και με δεδομένη την αλλαγή συσχετισμών δυνάμεων στον χώρο της αριστεράς οι απαιτήσεις αλλάξανε
. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση επιθυμεί να έχει τον πρώτο λόγο και απαιτεί τουλάχιστον τις πρώτες σειρές της αριστερής πτέρυγας. Κίνηση που έχει βαθύ συμβολισμό καθώς θεωρείται ως η θέση της κυρίαρχης αριστερής δύναμης. Όμως, εκεί κάθεται το ΚΚΕ από το 1974 εως και σήμερα με αποτέλεσμα να αρνείται πεισματικά την μετακίνησή του στα ορεινά έδρανα.

Πάντως, αύριο αναμένεται να δοθεί οριστική λύση από τον κ.Μεϊμαράκη η οποία σίγουρα θα αφήσει ορισμένους δυσαρεστημένους. Το πρώτο από τα πιθανά σενάρια θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να καταλαμβάνει τις μπροστά σειρές της αριστερής πτέρυγας και πίσω του να κάθεται το ΚΚΕ. Μπροστά στην αμέσως επόμενη πτέρυγα να κάθεται η ΔΗΜΑΡ και πίσω της οι υπόλοιποι του ΣΥΡΙΖΑ. Το δεύτερο αναφέρει ότι όλες τις μπροστινές σειρές τις καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πίσω αριστερά κάθεται το ΚΚΕ και δεξιά η ΔΗΜΑΡ..
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ