2012-07-05 17:10:08
Φωτογραφία για Φωτο από το βυθό των συντριμμιών του τουρκικού αεροσκάφους από αμερικανικό βαθυσκάφος
Aμερικανικό βαθυσκάφος εντόπισε τις σορούς των δύο πιλότων του τουρκικού αεροφωτογραφικού Φάντομ  που κατέρριψε η Συρία. Οι σοροί όπως ήδη έγραψε το On Alert βρέθηκαν εντός του κόκπιτ του αεροσκάφους σε βάθος περίπου 1300 μέτρων, έπειτα από έρευνες του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Τσεσμέ με την βοήθεια του αμερικανικού βαθυσκάφους Nautilus, όπως γράφει σήμερα η Μilliyet. Η εφημερίδα  αναφέρει ότι ανεύρεση των σορών των δύο πιλότων εξανέμισε όποιες ελπίδες υπήρχαν να βρεθούν ζωντανοί.

Ο υπουργός Αμυνας Ισμέτ Γιλμάζ που είπε για τους δύο πιλότους ότι βρέθηκαν στα συντρίμμια του αεροσκάφους υπογράμμισε ότι σήμερα θα γίνει ειδική τελετή για τους πιλότους στην Μαλάτια.

Η Taraf αναφέρει ότι ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κόμματος CHP κ. Κιλιτσντάρογλου τόνισε ότι η τουρκική κοινή γνώμη απαιτεί λεπτομερή ενημέρωση για τις συνθήκες κατάρριψης. Ο Κιλιτσνταρογλου επισημαίνοντας ότι υπάρχουν αντικρουόμενοι ισχυρισμοί για τις συνθήκες κατάρριψης, κάλεσε την κυβέρνηση να τερματίσει την σύγχυση για το θέμα, ζητώντας από τις ΗΠΑ, την Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο να κοινοποιήσουν όποιες πληροφορίες έχουν για το θέμα.

Διαβάστε περισσότερα Η  Ακsam υποστηρίζει ότι το γεγονός ότι το σημείο πτώσης του αεροσκάφους είναι 8,5 μίλια από τις ακτές της Συρίας διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Δαμασκού ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε εντός συριακού εναέριου χώρου. 

 

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=15866
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ