2012-07-05 20:11:00
Φωτογραφία για Χωρίς φαγητό τα παιδιά σε Αφρική και Ασία
 Ανεπίτευκτοι είναι ακόμα οι στόχοι του ΟΗΕ για τα υποσιτισμένα παιδιά, των οποίων ο αριθμός μέχρι το 2015, θα έπρεπε να είχε μειωθεί στο μισό.

Ο αγώνας κατά του υποσιτισμού μπορεί να σημείωσε πρόοδο παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια, αλλά τα προβλήματα που υπάρχουν στην υποσαχάρια και στη νότια Αφρική, επιδεινώνουν την κατάσταση.

Με βάση τα ανθρωπομετρικά δεδομένα -το ύψος και το βάρος των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους- η έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Lancet, εκτιμά πως οι στόχοι του ΟΗΕ δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν παρά μόνο σε 61 από τις 141 χώρες που συμπεριλαμβάνονται στη μελέτη.

Από την έρευνα προκύπτει πως το 2011 το 29,9% των παιδιών κάτω των πέντε ετών -314 εκατομμύρια- παρουσιάζουν σημαντικές καθυστερήσεις στην ανάπτυξή τους, έναντι 47,2% το 1985.

Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί στην Λατινική Αμερική και στην Ασία, ειδικά στην Κίνα και το Βιετνάμ. Παρά την πρόοδο στη νότια Ασία, η περιοχή παραμένει πολύ ευάλωτη, με περίπου τα μισά από το σύνολο των ελλιποβαρών παιδιών στον κόσμο.

Προβλήματα στην ανάπτυξη αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο Μπουρούντι, το Νίγηρα, αλλά και στο Αφγανιστάν, την Υεμένη και το Ανατολικό Τιμόρ.
newsbeast.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ