2012-07-05 20:57:22
Φωτογραφία για Η Τουρκία προδίδει τις πρακτικές της
Η αντιπαράθεση που ξεκίνησε μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, δοθείσης της «ευκαιρίας» από την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού, δεν είναι σημερινή και δεν πρόκειται ούτε να «παγώσει». Αντίθετα, όλα τα δεδομένα δείχνουν πως θα κλιμακωθεί κατά το επόμενο διάστημα.

Η κλιμάκωση αυτή αναμένεται να γίνει από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία θέλει να εμφανίζεται ως «θιγόμενη» από την στάση της Συρίας. Αυτή η κλιμάκωση όμως έχει ήδη ξεκινήσει και αφορά την δημιουργία μίας «αθώας» Τουρκίας, η οποία αν και δεν θέλει να αναλάβει στρατιωτική δράση βρίσκεται υπό το καθεστώς πίεσης από την Συριακή πλευρά. Το ψυχολογικό μήνυμα που προσπαθεί να περάσει η Άγκυρα μέσα από ψευδείς ειδήσεις, αφορά στο εσωτερικό της Τουρκίας. Έτσι, θα δοθεί έμφαση στην «επιθυμία του πρωθυπουργού Ερντογάν είναι να δικαιωθεί ηθικά απέναντι στους τούρκους πολίτες, των οποίων τα συμφέροντα επιθυμεί να προστατεύσει με κάθε τρόπο και κάθε μέσο».


Μέσα σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια, είτε θα δημιουργηθούν γεγονότα είτε θα διαστρεβλωθούν τυχαία γεγονότα, έτσι ώστε η κοινή γνώμη της Τουρκίας να σταθεί στο πλευρό του τούρκου πρωθυπουργού και να τον στηρίξει σε οτιδήποτε χρειαστεί να γίνει, για να μην απωλέσει η Τουρκία το γόητρό της.

Η είδηση που μεταδίδει το πάρα πολύ καλό Defence Point αφορά ακριβώς αυτή την τακτική που η Άγκυρα εγκαινίασε απέναντι στην Συρία, στοχεύοντας όμως στο εσωτερικό της Τουρκίας, το οποίο επιθυμεί να συσπειρώσει γύρω του ο Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία κατηγορεί τη Συρία για εμπρησμούς σε δασικές εκτάσεις κοντά στα κοινά σύνορα των δυο χωρών.

Οι φωτιές φέρονται να μπήκαν σε τέσσερα σημεία εντός του συριακού εδάφους, όταν ήταν βέβαιο ότι οι ισχυροί άνεμοι που φυσούσαν θα μετέφεραν το πρόβλημα στην Τουρκία.

Στόχος φέρεται να ήταν το να μην μπορούν να κρύβονται στα δάση οι άνδρες του Συριακού Ελεύθερου Στρατού.

Τούρκοι πυροσβέστες προσπαθούν ανεπιτυχώς να κατασβέσουν τις πυρκαγιές, ενώ κλήθηκαν όλοι οι άνδρες της περιοχής ηλικίας από 15 έως 55 ετών να βοηθήσουν στην προσπάθεια.Εμείς -σαν ψυχροί παρατηρητές- διαπιστώνουμε μέσα από την συγκεκριμένη είδηση πως στην προσπάθεια που καταβάλλει η Τουρκία να εμφανισθεί ως θύμα, αποκαλύπτει πιθανές πρακτικές που η ίδια ακολουθεί. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το ότι κατηγορείται η Συρία επειδή υπήρξαν φωτιές στο τουρκικό έδαφος; Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός πως η Άγκυρα ισχυρίζεται δολιοφθορά στρατιωτικού τύπου, που είχε ως σκοπό να απογυμνώσει τα τουρκικά εδάφη και να στερήσει από τον τουρκικό στρατό την δυνατότητα επαρκούς κάλυψής του μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον;

Γιατί θέτουμε αυτά τα ερωτήματα, αφού έχουμε εξάγει το συμπέρασμα πως η Τουρκία «καρφώνει» τον εαυτό της;

Μα, επειδή πέρυσι υπήρξαν πολύ ύποπτες φωτιές κοντά στα Ελληνοτουρκικά στην Θράκη, που στην συνέχεια «έδεσαν» σε συγκεκριμένο τουρκόφρονα μουσουλμάνο Έλληνα πολίτη. Τότε, παρά τις προειδοποιήσεις (λόγω πολύ υψηλού αριθμού τούρκων τουριστών στην Θράκη, οι οποίοι σε διάστημα νηστείας διασκέδαζαν σε παραλιακά θέρετρα και κινούνταν με αυτοκίνητα πολυτελείας και υψηλότατου κυβισμού) που είχαμε κάνει και παρά τις αιτιάσεις που είχαμε προβάλει προ των πυρκαγιών που έγιναν σε ευαίσθητες στρατιωτικά περιοχές, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την Ελληνική πολιτεία. Θεωρήσαμε πως ήταν τουρκική πρακτική για αποκάλυψη –μέσω της απογύμνωσης του εδάφους- στρατιωτικών θέσεων και εγκαταστάσεων. Σήμερα, έρχεται η Τουρκία (ως χώρα και όχι ως ιστοσελίδα όπως είμαστε εμείς) να επικαλεσθεί το γεγονός των πυρκαγιών ως δολιοφθορά εις βάρος των τουρκικών αμυντικών (ή άλλων) θέσεων και σχηματισμών κι αυτό επειδή οι πυρκαγιές συνέβησαν κοντά στα σύνορα με την Συρία!!!

Εμείς θεωρούμε πως μέσω αυτών ακριβώς των τουρκικών ισχυρισμών επιβεβαιωνόμαστε και δικαιωνόμαστε απολύτως για τις πυρκαγιές που ξεπηδούσαν πέρυσι στην Θράκη και κοντά στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Όμως, για την περίπτωση που αφορά τα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία, θέλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί, αφού γνωρίζουμε πως στον τομέα της μετάδοσης μίας πληροφορίας, σημαντικός στόχος θεωρείται η ψυχολογία, αλλά ακόμη σημαντικότερος η παραπληροφόρηση – αποπροσανατολισμός εν όψει κινήσεων – εξελίξεων. Η Άγκυρα δεν έχει μάθει να αφήνει τίποτε στην τύχη. Αντίθετα, έχει την φήμη χώρας που δημιουργεί την τύχη της ή δεν αφήνει ποτέ καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, κυρίως απέναντι σε αυτούς που θεωρεί αντιπάλους της. Και η «κατηγορία» που απηύθυνε η Τουρκία προς την Συρία, αποτελεί –για εμάς- περίτρανη απόδειξη κλιμάκωσης της έντασης -και όχι μόνο- μεταξύ των δύο χωρών. Απλά, προαπαιτείται η δημιουργία της κατάλληλης ψυχολογίας στον πληθυσμό, αλλά και η ταυτόχρονη δημιουργία επαρκούς «μάζας» επιθετικών δράσεων κατά του τουρκικού εδάφους Κωνσταντίνος

ΥΓ: Να σημειώσουμε πως Γαλλία και Βρετανία δηλώνουν ότι θα πιέσουν τον ΟΗΕ για περισσότερες κυρώσεις εναντίον της Συρίας, αν ένα μεταβατικό σχέδιο δεν φέρει γρήγορα τέλος των εχθροπραξιών. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Γουίλιαμ Χαγκ είπε από το Παρίσι ότι αν αυτό το σχέδιο δεν φέρει γρήγορα αποτελέσματα, τότε οι χώρες μας θα πρέπει να επιστρέψουν στο Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ και να αναζητήσουν επιπλέον μέτρα. Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Λωρέν Φαμπιού συμφώνησε, ενώ υπογράμμισε πως αν τίποτε δεν φέρει αποτέλεσμα, στην ατζέντα των μέτρων θα ληφθεί υπόψη και το ενδεχόμενο στρατιωτικής παρέμβασης.
kostasxan.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ