2012-07-06 09:14:08
Φωτογραφία για Θα αποκλειστούν τα McDonald's και η Coca-Cola από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου;
Όπως γράφει το περιοδικό TΙΜΕ στην ιστοσελίδα του, τα McDonald's και η Coca-Cola μπορεί να αποκλειστούν από χορηγοί των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων αποφάσισε να απαγορευτούν όλες οι διαφημίσεις που παράγουν προϊόντα με πολλές θερμίδες που οδηγούν στην παχυσαρκία.

Αυτή η απόφαση προέκυψε ύστερα από έντονες ενστάσεις που είχαν διατυπωθεί από οργανισμούς υγείας, πως δηλαδή "η γιορτή της αθλητικής τελειότητας δεν μπορεί να είναι αυτή που θα προσφέρει στη νεολαία Big Mac", αναφέρει το ΤΙΜΕ.

Όμως, παρά την κριτική που έχει γίνει, "χωρίς εταιρείες όπως τα McDonald's και την Coca-Cola, οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα βρίσκονταν κάτω από σοβαρή οικονομική απειλή, κάτι που οι διοργανωτές παραδέχονται. Τα χρήματα που προέρχονται από χορηγούς αντιστοιχούν σε κάτι περισσότερο από το 40% των εσόδων των Ολυμπιακών Αγώνων και οι παραπάνω εταιρείες είναι δύο από τους μεγαλύτερους συνεισφέροντες για πολλά χρόνια", προσθέτει το TIME.


Και συνεχίζει λέγοντας πως, "η Coca-Cola είναι χορηγός σε κάθε διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1928, και αυτό την κάνει τον μεγαλύτερο συνεχόμενο συνέταιρο στην Ολυμπιακή κίνηση, ενώ τα McDonald's συμμετέχουν από τους Αγώνες του 76' στο Μόντρεαλ."

Πάντως, αν και οι εταιρείες ισχυρίζονται πως θα λανσάρουν περισσότερο τα υγιεινά προϊόντα τους κατά τη διάρκεια των Αγώνων, εντούτοις, υπογραμμίζουν πως προβλήματα όπως η παχυσαρκία δεν μπορούν να λυθούν μόνο από αυτές, αναφέρει το δημοσίευμα.

Δεδομένων όλων των παραπάνω, το TIME κλείνει λέγοντας πως, η Ολυμπιακή Επιτροπή θα εξετάσει την απόφαση των Αντιπροσώπων αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο αν θα κάνει πράξη αυτήν την απαγόρευση...

http://armageddon-news.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ