2012-07-06 11:34:09
Φωτογραφία για Ελεύθερος με εγγύηση €100.000 ο αναισθησιολόγος – βελονιστής
Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Λάρνακα αποφάνθηκε την Πέμπτη ότι δεν δικαιολογείται η συνέχιση της κράτησης του 43χρονου ιατρού-βελονιστή από το Παραλίμνι, που κατηγορείται για τη σεξουαλική παρενόχληση δύο γυναικών ασθενών του στο ιατρείο του.

Για τη συνέχιση της διαδικασίας στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρνακας τις επόμενες δικάσιμες ημέρες που θα ορίσει το Σώμα, ο κατηγορούμενος θα μπορεί να έρχεται από το σπίτι του και όχι από τις Κεντρικές Φυλακές με τη συνοδεία της ΜΜΑΔ.

Σε ενδιάμεση απόφασή τους, ο πρόεδρος Χαρης Πογιατζής και οι πάρεδροι κ.κ. Λ.Καλογήρου και Θ.Θωμάς αποδέχθηκαν την ένσταση του συνηγόρου υπεράσπισης Ευστάθιου Ευσταθίου και απέρριψαν την ένσταση του εκπροσώπου της κατηγορούσης Αρχής, δημόσιου κατήγορου Νίκου Δημητρίου.

Ο κ. Ευσταθίου ανέφερε ότι με τη συμπλήρωση της κατάθεσης/αντεξέτασης της παραπονούμενης μάρτυρα κατηγορίας Νο 2 στην όγδοη ημέρα της δίκης, δεν δικαιολογείται η συνέχιση της κράτησης του κατηγορούμενου με την αιτιολογία ότι μπορεί να γίνει επηρεασμός μαρτύρων κατηγορίας, όπως ζήτησε ο κ. Δημητρίου.


Κάθε κατηγορούμενος, συνέχισε, είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Η ελευθερία του ατόμου είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένη. Επιπρόσθετα, δεν μπορεί να προετοιμάζεται η υπεράσπισή του στο ανεπαρκές περιβάλλον των Κεντρικών Φυλακών.

Στην απόφασή του, το Σώμα έκρινε ότι με τη λήξη της κατάθεσης της μάρτυρος κατηγορίας Νο 2 η κράτηση του κατηγορουμένου θα πρέπει να δικαιολογείται σε κάθε στάδιο της διαδικασίας ενώπιον του Δικαστηρίου. Και στην προκειμένη περίπτωση, δεν έχουν διαφοροποιηθεί τα δεδομένα ώστε να δικαιολογείται η συνέχιση της κράτησης του κατηγορουμένου.

Η δίκη θα συνεχισθεί στις 18, 19, 20 Ιουλίου. Μέχρι τότε ο κατηγορούμενος θα είναι ελεύθερος με εγγύηση €100.000, αξιόχρεο εγγυητή για το ίδιο ποσό και με τον όρο να παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και να παρουσιάζεται Τετάρτη και Παρασκευή στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Δομετίου.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο κ. Ευστάθιος Ευσταθίου ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει την έφεση του για την απόφαση του Κακουργιοδικείου της 1ης Ιουνίου 2012 να παραμένει υπό κράτηση ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της δίκης του.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ