2012-07-06 16:25:32
Φωτογραφία για Απάτη με μεταπτυχιακά express σε εκπαιδευτικούς
Με διαδικασίες εξπρές πλέον μπορεί κάποιος να αποκτήσει τον πολυπόθητο μεταπτυχιακό τίτλο, που θα του εξασφαλίσει μία καλύτερη θέση στη μάχη για την πρόσβαση στα σχολεία της δημόσιας εκπαίδευσης. Να καταφεύγουν σε αθέμιτα μέσα, για να πετύχουν τον άμεσο διορισμό τους, έχει οδηγήσει η ανεργία τον κλάδο των εκπαιδευτικών. Στο «φόρτε» της βρίσκεται η απόκτηση τίτλων Ειδικής Αγωγής, προκειμένου όσοι τους κατέχουν να προηγηθούν στον διορισμό τους ως αναπληρωτές στα ειδικά σχολεία.

Οι εκπαιδευτικοί και δη της ειδικής αγωγής, ρίσκονται σε μειονεκτική θέση έναντι των «έξυπνων», οι οποίοι μπορούν να αποκτήσουν master σε αναγνωρισμένα πανεπιστήμια της Ιταλίας και της Βουλγαρίας έναντι 5.500 ευρώ, δίχως μάλιστα να χρειάζεται να πατήσουν πολλές φορές το πόδι τους στα αμφιθέατρα.

Οι ενδιαφερόμενοι απευθύνονται σε εταιρείες και με 2 ή 3 Σαββατοκύριακα παρακολουθήσεων (και όχι τακτική παρακολούθηση, όπως απαιτεί ο νόμος) αποκτούν τον πολυπόθητο τίτλο Με ένα απλό τηλέφωνο στις εταιρείες που έχουν παραρτήματα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και έναντι 5.500 ευρώ (3.300 για το πανεπιστήμιο και 2.200 για το γραφείο) μπορεί κανείς να αποκτήσει όποιο μεταπτυχιακό θέλει.


«Μπαλάκι» οι ευθύνες

Το φαινόμενο της απόκτησης master ανθεί στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στη Βουλγαρία και την Ιταλία. Οι τίτλοι θα κατατεθούν στο ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης) και στη συνέχεια στο Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου όσοι τους κατέχουν να προηγηθούν στον διορισμό τους.

Από τη μία πλευρά, το Υπουργείο Παιδείας «νίπτει τας χείρας του», λέγοντας ότι το θέμα αφορά μόνο τον ΔΟΑΤΑΠ.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ