2012-07-06 17:13:05
Φωτογραφία για Συνάντηση εργασίας για την καταπολέμηση κουνουπιών στο νομό Πέλλας
Συνάντηση εργασίας για την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Διαχείρισης και Καταπολέμησης Κουνουπιών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας κ. Τρύφων Τσαντάκης, ο Διευθυντής Υγείας κ. Δημήτριος Κόντος, ο Συντονιστής του Προγράμματος κ. Θεοχάρης Τσομπάνης, εκπρόσωποι των Δήμων, της Αναπτυξιακής Πέλλας και τα μέλη των δύο Κλιμακίων Ελέγχου του Προγράμματος.

Το Πρόγραμμα διανύει την πέμπτη εβδομάδα υλοποίησής του με τη μέθοδο της αυτεπιστασίας και τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις και τις διαπιστώσεις των πολιτών είναι ιδιαίτερα θετικά.

Η υλοποίηση του Προγράμματος βασίζεται σε μία ισχυρή οργανωτική βάση η οποία προβλέπει τη λειτουργία μίας Συντονιστικής Επιτροπής για την επιστημονική καθοδήγηση του προγράμματος, της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης η οποία αναλαμβάνει την επίλυση προβλημάτων που ανακύπτουν και έχει την ευθύνη του ελέγχου και διασφάλισης της ποιότητας υλοποίησης και δύο Κλιμακίων Ελέγχου που παρακολουθούν καθημερινά τα αποτελέσματα της καταπολέμησης
. Η συμμετοχή έμπειρων στελεχών της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας στις Επιτροπές και στα Κλιμάκια Ελέγχου διασφαλίζει την χρησιμοποίηση βέλτιστων τεχνικών καταπολέμησης των κουνουπιών, ορθή χρήση των εγκεκριμένων σκευασμάτων και εφαρμογή σε περιοχές οι οποίες ευνοούν την ανάπτυξη των προνυμφών και κουνουπιών οι οποίες περιλαμβάνονται σε ένα Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών το οποίο τροφοδοτείται με επίκαιρα στοιχεία σε καθημερινή βάση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Η μέθοδος της αυτεπιστασίας που επιλέξαμε φαίνεται να είναι αποδοτική. Τα συνεργεία που προέρχονται από τις περιοχές εφαρμογής γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες και η αγάπη για τον τόπο τούς παρακινεί για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Η συμβολή των πολιτών ωστόσο είναι σημαντική. Τα κουνούπια αναπτύσσονται σε ανοικτές εστίες με λιμνάζοντα νερά. Είναι σημαντικό να μην υπάρχουν τέτοιες επιφάνειες όπως είναι τα πιατάκια στις γλάστρες, εκτεθειμένες λεκάνες με νερό, ανοικτοί βόθροι, στάσιμα νερά σε κήπους ή στις αυλές. Η λήψη απλών μέτρων προστασίας από όλους μας μπορεί να έχει μία θεαματική συμβολή στη μείωση της όχλησης από τα κουνούπια».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ