2012-07-06 22:59:02
Φωτογραφία για Έξοδο από την Ελλάδα σκέφτεται η Societe Generale
Η γαλλική τράπεζα Societe Generale έχει μειώσει τη χρηματοδοτική γραμμή της προς τη θυγατρική της Γενική Τράπεζα (Geniki Bank) και εξετάζει δυνατές στρατηγικές εξόδου της από την ελληνική οικονομία, δήλωσαν αναλυτές που συναντήθηκαν με τον οικονομικό διευθυντή της SocGen. Οι αναλυτές ανέφεραν ότι ο οικονομικός διευθυντής της γαλλικής τράπεζας Μπερτράν Μπαντρ τους είπε ότι τη SocGen την απασχολεί όσο και την Credit Agricole- τη γαλλική τράπεζα που είναι μητρική της Εμπορικής Τράπεζας- Μία στρατηγική εξόδου από την Ελλάδα.

Η Credit Agricole δήλωσε τη Δευτέρα ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση του συνόλου ή μέρους της Εμπορικής, ενώ η Εθνική Τράπεζα επιβεβαίωσε ότι συμμετέχει στις συζητήσεις αυτές.

Μία εκπρόσωπος της SocGen επιβεβαίωσε ότι η χρηματοδότηση προς τη Γενική έχει μειωθεί «στο ελάχιστο», αλλά υποβάθμισε τη σημασία της αναφοράς του κ. Μπαντρ στη στρατηγική εξόδου, λέγοντας ότι η τράπεζα «παρακολουθεί ενεργά» τη Γενική για να διατηρήσει τη βάση των καταθέσεων της.

Τόσο η Γενική όσο και η Εμπορική έχουν αποκτήσει πρόσβαση στη χρηματοδότησή τους από την Τράπεζα της Ελλάδος στο πλαίσιο του μηχανισμού βοήθειας της ρευστότητας (Emergency Liquidity Assistance, ELA), επιτρέποντας έτσι τη μείωση της χρηματοδότησης από τις μητρικές τράπεζές τους.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΤΙΣ 22:00 ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΝΑΠΟΛΙ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΤΙΣ 22:00 ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΝΑΠΟΛΙ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ