2012-07-07 12:38:07
Φωτογραφία για ΚΑΤΣΕΛΗ: Διαπιστευτήρια καλής διαγωγής στην Τρόικα και στους πιστωτές μας!...
Γράφει ο Αιας

Η προώρως ασθενούσα συγκυβέρνηση υποκλίνεται στις αξιώσεις των πιστωτών και θέτει σε προτεραιότητα την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Οι πιστωτές δεν ενδιαφέρονται όμως για επενδύσεις στην Ελλάδα ούτε για συγκράτηση της ζήτησης. Βιάζονται να κάνουν αρπαχτές! Να αγοράσουν έναντι πινακίου φακής δημόσια ακίνητα και δημόσιες επιχειρήσεις. Μετά θα εκτιμήσουν εάν και με ποιους όρους θα... επενδύσουν. Είναι προφανές ότι η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας δεν.......... συνιστά επένδυση, και μάλιστα με στόχο την ανάπτυξη.

Κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, δια στόματος του  πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αποκαλύφθηκε η …μηχανή που είχαν στήσει για να υφαρπάξουν την ψήφο του Ελληνικού λαού οι τρεις «σωματοφύλακες» του Μνημονιακού εφιάλτη. Η απόλυτη δικαίωση της Λούκας Κατσέλη, που λίγες ώρες μετά το σχηματισμό της συγκυβέρνησης είχε δηλώσει ότι, «η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου έχει λήξει πριν ακόμα ξεκινήσει».


Το σύστημα πήρε παράταση.Η χώρα όχι.Η Διαπλοκήτο γλεντάει. Η χώρα πεθαίνει. Και τα πολιτικά ανδρείκελα δεν ορρωδούν προ ουδενός!

«Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας (…) είναι πλήρως δεσμευμένη (…) σε όλες τις βασικές πολιτικές» του Μνημονίου, έγραφε επί λέξει στην αξιοθρήνητη επιστολή του, προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, κατά την πρόσφατη σύνοδό τους, ο Αντώνης Σαμαράς. Ακολούθησε η δήλωση Στουρνάρα, που επιβεβαίωσε ότι, η κυβέρνηση Σαμαρά, είναι κυβέρνηση μνημονιακής συνέχειας.

Οι σύγχρονοι Μαυρογιαλούροι, Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό επαναδιαπραγμάτευση και προωθούν τη σκληρή εφαρμογή του Μνημονίου.

«Η προεκλογική δέσμευση των τριών κομμάτων, που συγκροτούν την Κυβέρνηση για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου μπήκε οριστικά στις καλένδες», σχολίασε η Λούκα Κατσέλη, επισημαίνοντας ότι, «χωρίς όραμα και στρατηγική, χωρίς εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ο Πρωθυπουργός αρκέστηκε, με τις προγραμματικές δηλώσεις, να δώσει διαπιστευτήρια καλής διαγωγής στην Τρόικα και στους πιστωτές μας. Κανένα συγκεκριμένο άμεσο μέτρο για την ανακοπή της ύφεσης, την καταπολέμηση της ανεργίας και της κοινωνικής εξαθλίωσης, τη στήριξη των μισθωτών και των συνταξιούχων. Καμία αναφορά για το τραπεζικό σύστημα και τις απαραίτητες τομές για διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία. Καμία λέξη για το τι θα διεκδικήσει η κυβέρνηση από τους ευρωπαίους εταίρους μας, καμία κουβέντα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός».

Υ.Γ. Τώρα αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο του Φ. Κουβέλη, του αυτοαναγορευθέντα σε εκφραστή της …υπεύθυνης «Αριστεράς», ο οποίος αποδεχόμενος ασμένως τον ρόλο της «χρυσής» εφεδρείας του συστήματος, που του έχουν αναθέσει τα εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, μεταλλάχθηκε σε επίσημο δεκανίκι της Μνημονιακής  συγκυβέρνησης.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ