2012-07-07 15:15:02
Φωτογραφία για ΚPMG: Oύτε σκέψη για αυξήσεις στους μισθούς
Σχεδόν οι δύο στις τρεις επιχειρήσεις, ή ποσοστό 66%, δεν έδωσαν αυξήσεις σε καμία κατηγορία εργαζομένων το 2012, ενώ για το 2013 η πρόβλεψη για μηδενικές αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους ανέρχεται στο 35% του δείγματος έρευνας της KPMG.

Ειδικότερα, στην πρώτη περιοδική έρευνα της KPMG για το 2012 αναφορικά με τις μισθολογικές αυξήσεις στις επιχειρήσεις όπου παρουσιάζονται αναλυτικά στοιχεία τόσο για τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν το 2012 όσο και τις προβλέψεις για αυξήσεις του 2013, η μέση αύξηση το 2012 για το σύνολο του δείγματος (συμπεριλαμβανομένων και των μηδενικών αυξήσεων) διαμορφώθηκε στο 0,7%, ενώ στο ίδιο ποσοστό κυμαίνεται και η πρόβλεψη για το 2013.

Οι κλάδοι στους οποίους παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα ποσοστά μηδενικών αυξήσεων είναι αυτοί του λιανεμπορίου (88%), του αυτοκινήτου (83%) και της υψηλής τεχνολογίας (70%).

Σύμφωνα με την έρευνα που έλαβε χώρα τον Ιούνιο, το 22% του δείγματος (ήτοι 116 εταιρείες από διάφορους κλάδους) δήλωσε ότι έχει προχωρήσει το 2012 σε μειώσεις βασικών αποδοχών σε τουλάχιστον μία κατηγορία εργαζομένων.

Η Βερώνη Παπατζήμου, γενική διευθύντρια της KPMG, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας επεσήμανε: «Τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρείται μία αυξητική τάση στο ποσοστό των εταιρειών που δίνουν μηδενικές αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους και στο ποσοστό των εταιρειών που προχωρούν σε μειώσεις αποδοχών, οι οποίες έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρσι».
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ