2012-07-07 21:26:39
Φωτογραφία για ΒΑΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Την απόκτηση του Ανδρέα Βασιλόγιαννη με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό για ένα χρόνο ανακοίνωσε σήμερα η Κέρκυρα.

Οι Φαίακες ανακοίνωσαν το δανεισμό του Ανδρέα Βασιλόγιαννη από τον Ολυμπιακό, καθώς και την απόκτηση του Δημήτρη Διαμαντόπουλου, ενώ απομένει το τυπικό μέρος για να ολοκληρωθεί και η μεταγραφή του Παναγιώτη Σταμόγιαννου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Κέρκυρα:

Η ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τους ποδοσφαιριστές, Ανδρέα Βασιλόγιαννη και Δημήτρη Διαμαντόπουλο, τους οποίους και καλωσορίζει στην οικογένειά της. Ο Βασιλόγιαννης αποκτήθηκε με δανεισμό ενός έτους από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, ο δε Διαμαντόπουλος υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας.

Ο Ανδρέας Βασιλόγιαννης γεννήθηκε στην Πάτρα στις 21/2/1991 και αγωνίζεται στο δεξί φτερό της μεσοεπιθετικής γραμμής. Διεθνής με τις εθνικές ομάδες Παίδων και Ελπίδων, άρχισε την καριέρα του από την Δύνη Κάτω Αχαγιάς, απ' όπου, μετά από γερή διεκδίκηση με την ΑΕΚ, το 2007 τον απέκτησε ο Ολυμπιακός, εντάσσοντάς τον, κατ' αρχήν, στις «μικρές» ομάδες του.


Πολύ γρήγορα, ωστόσο, ανέβηκε στην α' ομάδα των Πειραιωτών, σε μια περίοδο που πολλοί έκαναν λόγο για το μελλοντικό back up του Λουτσιάνο Γκαλέτι, πραγματοποιώντας την πρώτη του εμφάνιση σε φιλικό αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα, στις 12/9/2007.

Αφού ξεπέρασε έναν σοβαρό τραυματισμό του, επέστρεψε ακμαίος στη δράση και την τελευταία διετία αγωνίστηκε, πάντα υπό τη μορφή δανεισμού, σε Εθνικό (2010-2011, εξαιρετική παρουσία στη Football League, με 22 συμμετοχές και 3 γκολ), Απόλλωνα Λεμεσού (2011-2012, α' εξάμηνο, Α' Κύπρου – συμπαίκτης με τον τέως μέσο του ΑΟ Κέρκυρα, Γιον Ερίθε) και Κεραυνό Γλυφάδας (2011-2012, β' εξάμηνο, Football League 2). Έχει ύψος 1,82 μ. και τα κιλά της φόρμας του, 80.

Ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος (1,80 μ., 75 κ.) γεννήθηκε στις 18/1/1988 και πρωτόπαιξε ποδόσφαιρο στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ. Κλασικός φορ περιοχής, με τη φανέλα του «δικεφάλου» έφθασε ως τη β' ομάδα, προτού υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Θερμαϊκό, της Γ' Εθνικής (2007).

Μετά από μια θετικότατη διετία (42 συμμετοχές, 7 γκολ), αλλά και μια εξίσου πολύ καλή χρονιά, στην ίδια κατηγορία, με τη φανέλα του Εορδαϊκού (2009-'10, 26/6), το 2010 εντάχθηκε στη Βέροια, κάνοντας το άλμα στη Football League 2. Στην πρωτεύουσα της Ημαθίας (14 αγώνες) έμεινε μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο, οπότε και συμφώνησε με τον Φωκικό.

Συμφωνία, με σημαντικά οφέλη δι' αμφοτέρους, καθώς, μετά από σειρά σπουδαίων εμφανίσεων, ο Διαμαντόπουλος κατάφερε να αναδειχτεί πρώτος σκόρερ (6 γκολ, 20 ματς) και άτυπος MVP της ομάδας της Άμφισσας, οδηγώντας την με ασφάλεια στην παραμονή στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία. Κερδίζοντας εντυπώσεις, το ενδιαφέρον μπόλικων ομάδων κι, εντέλει, το πρώτο του συμβόλαιο σε ομάδα Super League. Τον ΑΟ Κέρκυρα Τσοκάνης: «Να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης»

Από εκεί και πέρα, τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της ομάδας του Άκη Μάντζιου έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα της ο Τάσος Τσοκάνης. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός, ο οποίος ανακοινώθηκε χθες από τον σύλλογο και ξεκίνησε άμεσα προπονήσεις, τόνισε πως θέλει να φανεί αντάξιος στην εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Γιώργος Λυμπερόπουλος.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ΑΟ Κέρκυρα και τον πρόεδρο, κ. Λυμπερόπουλο, τόσο για το ενδιαφέρον, όσο και για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου. Απέναντι σ' αυτήν την εμπιστοσύνη θέλω να φανώ αντάξιος και θα κάνω το καλύτερο δυνατό, ώστε, με σκληρή δουλειά, να τα καταφέρω.

Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα μου πραγματικά. Γνωρίζω ότι θα είναι μια δύσκολη σεζόν, με πολλές ιδιαιτερότητες, λόγω της μη αδειοδότησης, είμαι, ωστόσο, πεπεισμένος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε καλά.

Οι πρώτες μου εντυπώσεις, τόσο απ' το νησί, όσο και απ' την ομάδα, είναι εξαιρετικές. Αυτό μου μετράει τώρα, δεν είναι τα λόγια, αλλά η δουλειά. Να κάνουμε, αυτά που πρέπει, όπως πρέπει, στην προετοιμασία και να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή, ώστε με την έναρξη των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων, να εμφανιστούμε πανέτοιμοι», ήταν τα λόγια του.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το «next big thing» του ΠΑΟΚ!»
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το «next big thing» του ΠΑΟΚ!»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ