2012-07-09 09:42:04
Φωτογραφία για Που βρίσκεται η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των σεισμών;
Οι ειδικοί κατέγραψαν κάθε μεγάλο σεισμό από το 1898 μέχρι σήμερα και έφτιαξαν έναν χάρτη με τις πιο επικίνδυνες ζώνες. Και η Ελλάδα;

Εάν ο Εγκέλαδος είναι ο πιο μεγάλος σου φόβος και όνειρό σου έχεις να βρεις ένα μέρος της γης που να «μην κουνάει» ποτέ, οι επιστήμονες άκουσαν τις προσευχές σου!

Ο Τζον Νέλσον και η ερευνητική του ομάδα κατέγραψαν πάνω στον παγκόσμιο χάρτη κάθε σημαντικό σεισμό που έχει καταγραφεί από το 1898 έως σήμερα, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν –με έντονο φλούο χρώμα- οι πιο επικίνδυνες ζώνες της γης.

Πάνω στον χάρτη έχουν τοποθετηθεί 203.186 σεισμοί και η Ελλάδα μόλις που διακρίνεται μέσα σε ζώνη έντονης κινητικότητας.

Ανάμεσα στους σεισμούς που έχουν καταγραφεί είναι η μεγάλη καταστροφή του Σαν Φραντσίσκο που σκότωσε 3000 ανθρώπους το 1906 αλλά και το περσινό χτύπημα στη Νέα Ζηλανδία που άφησε πίσω του 185 νεκρούς.

Ο χάρτης έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και ο δημιουργός της εγγυάται πως μια απλή εφαρμογή μπορείς να τον ανανεώνεις, προσθέτοντας τυχόν νέους σεισμούς που θα γίνουν, ώστε να έχεις την δική σου data base!
seleo.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ