2012-07-09 12:42:55
Φωτογραφία για Σαμαράς σε Τσίπρα: Έχετε γίνει αβανταδόροι του λόμπι της δραχμής
"Στην κοινοβουλευτική συζήτηση μας δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη σύγκρουση ανάμεσα στο καινούριο που γεννιέται και το παλιό που αντιστέκεται" είπε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, αρχίζοντας τη δευτερολογία του στα πλαίσια της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι από τη μια πλευρά έχουμε τρία κόμματα που αποφάσισαν να αντισταθούν και από την άλλη πλευρά τη λυσσώδη αντίσταση κομμάτων που αντιστέκονται και λένε "όχι" σε όλα.

"Κανείς δεν είναι αναμάρτητος εδώ. Όλα τα κόμματα έχουν ευθύνες για το ότι φτάσαμε ως εδώ" είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι υπάρχουν κόμματα που αντιστέκονται σε κάθε αλλαγή και επιμένουν στο παλιό που χρεοκόπησε.

"Εξαγγείλαμε μεγάλες πρωτοβουλίες αποκρατικοποιήσεων. Μας απάντησαν ότι βάλαμε αγγελτήριο πώλησης. Αυτό είναι ο πιο φτηνός λαϊκισμός" είπε ο κ. Σαμαράς.

"Είναι ξεπούλημα η αξιοποίηση της τεράστιας περιουσίας της Ελλάδας;" αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.


Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία επέμενε στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ήδη από το 2010.

Αναφερόμενος στον ΟΣΕ, τόνισε ότι συσσωρεύονται ελλείμματα και χρέη και αυτό πρέπει να σταματήσει. Σημείωσε ότι στόχος είναι να αποκρατικοποιηθεί το λειτουργικό μέρος του οργανισμού, ώστε να γίνουν επενδύσεις.

Βάλτε με στη φυλακή

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις προειδοποιήσεις Τσίπρα σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις και τα ειδικά δικαστήρια.

"Αφήστε τις απειλές. Αφήστε τους άλλους. Αν θέλετε πρώτος εγώ θα μπω φυλακή. Είμαι έτοιμος και σας περιμένω" είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ "αβανταδόρους του λόμπι της δραχμής" και τόνισε ότι παριστάνουν τους αντιμνημονιακούς, αλλά σπρώχνουν την Ελλάδα προς τη χρεοκοπία.

"Εμείς μιλάμε για επενδύσεις, εσείς επαναλαμβάνετε κράτος, κράτος, κράτος. Μιλάμε για θέσεις εργασίας και εσείς μιλάτε ως εκπρόσωποι των πάσης φύσεως Φωτόπουλων. Πείτε τους ότι το πάρτι των ασύδοτων συντεχνιών τελείωσε".

Επιμένουμε στην επαναδιαπραγμάτευση

Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, σημείωσε ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στο στόχο της επαναδιαπραγμάτευσης.

"Έχουμε απορρίψει τις μονομερείς ενέργειες. Θέλουμε να αλλάξουμε τα υφεσιακά τμήματα του προγράμματος με επαναδιαπραγμάτευση. Τι δεν καταλαβαίνετε. Σας έπιασε ο πόνος για επαναδιαπραγμάτευση όταν πριν ένα μήνα λέγατε για κατάργηση του μνημονίου" είπε ο Α. Σαμαράς απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Κατηγόρησε μάλιστα τον κ. Τσίπρα ότι θέλει να απομονώσει τη χώρα και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ποντάρει στο ότι η Ευρώπη αλλάζει.

Λύση στο μεταναστευτικό με συναίνεση

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευση, ο Α. Σαμαράς τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει συναινετικά τον νόμο για την ιθαγένεια.

"Όποιος προσπαθεί να τορπιλίσει την επίλυση αυτού του προβλήματος δεν θέλει να αντιμετωπιστεί η παράνομη μετανάστευση. Εμείς αυτό το παιχνίδι δεν πρόκειται να το παίξουμε" είπε ο πρωθυπουργός.

"Να σεβαστούμε την εντολή του λαού"

Καταλήγοντας, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η αντιπολίτευση με παιδαριώδεις κραυγές εκφράζουν γέρικες προκαταλήψεις και κάλεσε το σώμα να ψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

"Ζητάμε ενότητα. Αυτή την εντολή μας έδωσε ο ελληνικός λαός και αυτή υπηρετούμε. Με την ψήφο σας ζητώ να σεβαστούμε την εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ