2012-07-16 13:20:10
Φωτογραφία για Η αύξηση των τροχαίων με ανασφάλιστα αυτοκίνητα…εφιάλτης στους ελληνικούς δρόμους
Αποκαλυπτικά είναι τα στατιστικά στοιχεία, για το μέγεθος του προβλήματος με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα , που έδωσε το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων για τα δηλωμένα τροχαία ατυχήματα... με ανασφάλιστα οχήματα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου.

Με δεδομένο ότι το Επικουρικό Κεφάλαιο αναλαμβάνει τα ατυχήματα με εμπλεκόμενο ανασφάλιστο όχημα τα νούμερα είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Σύμφωνα με αυτά το πρώτο εξάμηνο του 2012 αναγγέλθηκαν 2.589 ατυχήματα με ανασφάλιστο όχημα όταν το αντίστοιχο περσινό διάστημα τα δηλωμένα ατυχήματα ήταν 1.750 . Δηλαδή παρατηρείται μία αύξηση σχεδόν 50%

Επίσης αυξημένες ήταν και οι αποζημιώσεις που κατέβαλε το επικουρικό για ανασφάλιστα οχήματα, για το α΄ εξάμηνο του 2012, που αφορούσαν 1.500 περιπτώσεις και οι αποζημιώσεις ήταν ύψους 4.862.250,02 ευρώ έναντι 1.371 περιπτώσεων το α΄ εξάμηνο του 2011 και αποζημιώσεις ύψους 4.255.433 εκατ. ευρώ.


Πάντως παρά τις εξαγγελίες για «σαφάρι» του υπουργείου οικονομικών για εντοπισμό και επιβολή προστίμων σε ανασφάλιστα αυτοκίνητα , οι άνθρωποι της ασφαλιστικής αγοράς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους οδηγούς ανασφάλιστων αυτοκινήτων. Μπορεί τα πρόστιμα να είναι τσουχτερά …αλλά οι οικονομικές και δικαστικές συνέπειες για κάτοχους ανασφάλιστου αυτοκινήτου που θα εμπλακούν σε τροχαίο, είναι ιδιαίτερα σοβαρές . Μάλιστα μπορούν να χαθούν και περιουσίες όταν στο ατύχημα υπάρχουν και σωματικές βλάβες.

Γι αυτό πριν σας βρει το υπουργείου Οικονομικών ή η τροχαία ή κάποιο ανεπάντεχο ατύχημα φροντίστε να ασφαλίσετε το αυτοκίνητο η μηχανή ακόμη και αν δεν το κυκλοφορείτε, αλλά έχετε σε ισχύ την άδεια κυκλοφορίας.

asfalisinet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ