2012-07-16 14:25:14
Φωτογραφία για ΚΚΕ: «Η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ θα έχει τραγικές επιπτώσεις»
Η προώθηση άμεσα και γρήγορα της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ (Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος) από την κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την πώληση - χάρισμα των κρατικοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων... ΕΒΖ - ΣΕΚΑΠ - ΔΩΔΩΝΗ θα έχει τραγικές επιπτώσεις, αφού θα ενισχύσει την ανεργία και θα υποβαθμίσει και καταδικάσει παραπέρα τον αγροτικό τομέα και την αγροτιά», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το σχέδιο σπασίματος-διαχωρισμού της ΑΤΕ σε καλό και κακό τμήμα και πώληση του υγιούς τμήματος, σημαίνει άμεσο κίνδυνο απώλειας υποθηκευμένων περιουσιών ή καταστροφής από μαζικές κατασχέσεις για εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και συνεταιριστικές οργανώσεις.

«Αλυσιδωτές θα είναι οι επιπτώσεις, αυξάνοντας την ανεργία και επηρεάζοντας την αγροτική παραγωγή και όλη την αλυσίδα στον διατροφικό τομέα και τη μεταποίηση», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ, ενώ προστίθεται ότι «θα υπάρξουν απολύσεις και νέες χειρότερες εργασιακές συνθήκες σε όσους απομείνουν προκειμένου ο ιδιώτης να μειώσει το μισθολογικό κόστος και να διασφαλίσει την κερδοφορία του».


Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι αυτές οι εξελίξεις δεν είναι θέμα καλής ή κακής διαπραγμάτευσης, και καλεί τους τραπεζοϋπάλληλους, τους εργαζόμενους στις κρατικοσυνεταιριστικές επιχειρήσεις, τους φτωχούς - μεσαίους αγρότες, το λαό να δώσει συντονισμένα τον αγώνα του για να μην περάσουν τα χειρότερα.

Προτάσσοντας ως διεκδικήσεις το

-να μην πουληθούν η Αγροτική Τράπεζα και κρατικοσυνεταιριστικές επιχειρήσεις,

-να συνεχίσουν την λειτουργία τους οι αγροτικές μεταποιητικές μονάδες

-να παγώσει κάθε πλειστηριασμός και κατάσχεση μικρομεσαίων εκμεταλλεύσεων και

-να εξασφαλιστεί επαρκής χαμηλότοκη χρηματοδότηση για τους μικρομεσαίους αγρότες, το ΚΚΕ υπογραμμίζει ταυτόχρονα ότι «η οριστική λύση βρίσκεται στη γραμμή κατάργησης μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, στην μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ, με εργατική λαϊκή εξουσία και το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ