2012-07-16 15:15:10
Φωτογραφία για 2.400 ευρώ κόστισε η νέα επιγραφή του ΥΜΑΘ
του Δημήτρη Τσάκωνα

Περίπου 2.400 ευρώ κόστισε τελικά η αλλαγή των επιγραφών του νεοσυσταθέντος υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

Δείτε πόσα ξόδεψε το υπουργείο για καθαρισμό χαλιών, κουρτινών, πορμήθεια καλοριφέρ και σφραγίδων στις πρώτες 20 μέρες λειτουργίας του.

Με έκπληξη είδαμε στην Διάυγεια της απόφαση για έγκριση δαπάνης ύψους 2400 ευρώ για την προμήθεια φωτεινής επιγραφής και πινακίδων για το ΥΜΑΘ, καθώς όπως είχαμε γράψει στο REDALERT στις 2/7 σto σχετικό ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα όσα μετέδιδε το υπουργείο, το κόστος της νέας ταμπέλας επρόκειτο να είναι μηδενικό, καθώς τα γράμματα που χρησιμοποιήθηκαν υπήρχαν στις αποθήκες του υπουργείου, ενώ το ειδικό συνεργείο έγινε δωρεά από έναν επαγγελματία στη μνήμη του Απόστολου Τσουρέκα.

Ωστόσο, με απόφαση της προϊσταμένης του τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου, Θεοφανίας Κλεανθίδου, η οποία δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια», εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 2.398,50 ευρώ, για την προμήθεια φωτεινής επιγραφής και πινακίδων για τις ανάγκες του κτιρίου του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.


Σε επικοινωνία του REDALERT με την κ. Κλεανθίδου, η ίδια εξήγησε ότι η δαπάνη εγκρίθηκε γιατί τα γράμματα της αποθήκης ήταν φθαρμένα και χρειαζόταν να γίνει αντικατάστασή τους, όπως επίσης έπρεπε να γίνει και συντήρηση του φωτισμού τους. «Πράγματι τα μισά γράμματα υπήρχαν αλλά τα υπόλοιπα έπρεπε να αλλάξουν, όπως έπρεπε και να αλλάξουν και τα λεντάκια για τον φωτισμό. Ήταν αναγκαίο να γίνει», ανέφερε.

Πάντως από το τίποτα μέχρι τα 2.400 ευρώ η απόσταση είναι... μεγάλη!

Καθαρισμοί χαλιών, κουρτινών και νέες σφραγίδες στο ΥΜΑΘ

Τα έξοδα από τις πρώτες μέρες εμφάνισης και εγκατάστασης του νέου υπουργού είναι καθημερινά και περιλαμβάνουν, καθαρισμούς χαλιών, κουρτινών, νέες σφραγίδες, τοποθέτηση καλοριφέρ καθώς και συντήρηση μηχανημάτων, φωτοτυπικών και υπολογιστών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί στην Διαύγεια, στις 28/06/2012 εγκρίθηκε η δαπάνη των 1.045,50 ευρώ για προμήθεια νέων σφραγίδων του υπουργείου.

Στις 29/06/2012 εγκρίθηκε δαπάνη 1.287,60 ευρώ για την προμήθεια σωμάτων καλοριφέρ για το υπουργείο.

Στις 02/07/2012 εγκρίθηκε δαπάνη 265,00 ευρώ για τον καθαρισμό κουρτινών του υπουργείου.

Την ίδια ημέρα εγκρίθηκε νέο συμπληρωματικό κονδύλι 110 ευρώ για νέες σφραγίδες.

Τέλος, στις 06/07/2012 αποφασίστηκε να καθαριστούν και τα χαλιά του υπουργείου με το κόστος της δαπάνης να φτάνει τα 674,00 ευρώ.
redalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ