2012-07-16 16:15:15
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ: ΟΙ ΠΑΙΚΤΑΡΟΙ, Ο ΧΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ 3 ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ
Ο Νίκος Αλέφαντος γράφει στη στήλη του στο "katimagiko.gr" και αναλύει τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Θρύλου αλλά και τον τελικό του Euro U-19, ενώ σχολιάζει τον «χώστη» Μαρινάκη, τους νεαρούς Έλληνες και τον Βραζιλιάνο απ’ την Κοζάνη Αναλυτικά:

• Μου πρότεινε ο Σινάνογλου να δώσω στην αρχή του σημερινού κειμένου συμβουλές προς ηλικιωμένους. Μην κάθεστε, πρέπει να ασκείστε. Κάθε μέρα κολυμπάω 400 μέτρα να πάω και 400 μέτρα να γυρίσω, σύνολο 800 μέτρα κολύμπι. Με βατραχοπέδιλα. Και περπατάω 3 χιλιόμετρα. Για χρόνια έτρεχα κάθε πρωί χιλιόμετρα. Τώρα κυρίως περπατάω. Και ακόμα κάνω κοιλιακούς. Στάνταρ πρόγραμμα επί χρόνια ατελείωτα.

• Και η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο. Οι ιατρικές εξετάσεις που κάνω κάθε χρόνο είναι άψογες, δεν έχω τίποτα. Μακριά από κρέατα, δεν τρώω κρέας, κανένα κοτόπουλο μόνο σπάνια, γαλοπούλα βραστή, κανένα ψάρι αραιά, και το ρίχνω στα χορταρικά, στα λαχανικά, στα φρούτα και στα όσπρια. Και ρύζι. Είμαι ρυζάς, όχι μακαρονάς. Χωρίς καθόλου αλάτι.


• Πάμε τώρα στην Εθνική Νέων. Ήταν κουρασμένη επειδή είχε παίξει και παράταση στον ημιτελικό με την Αγγλία και τόση ώρα με 10 παίκτες, ήταν άθλος ως εδώ που έφτασε και μπράβο στα παιδιά. Η Ισπανία όμως ήταν μια-δυο σκάλες ανώτερη. Δεν κινδυνέψανε καθόλου οι Ισπανοί από εμάς. Οι κυνηγοί μας περιμένουν όλοι μήπως γίνει καμιά σέντρα, και οι πίσω δεν μου αρέσανε. Αυτός ο τερματοφύλακας του Άρη είναι καλός. Ο Διούδης μάς κράτησε, ευτυχώς που οι Ισπανοί είναι χασογκόληδες, τους είδα και με τη Γαλλία στον ημιτελικό τα έχαναν.

• Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής δεν είναι γρήγορος, γι’ αυτό δεν προχωράει. Εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν, όπως ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Μακάρι τα παιδιά αυτά της Εθνικής Νέων να γίνουν παικταράδες και να κάνουν μεγάλη καριέρα, αλλά εγώ δεν τους βλέπω να ανταποκρίνονται στα μεγάλα λόγια που λέγονται. Δεν βλέπω παικταρά σε αυτήν την ομάδα που να κάνει μεγάλη καριέρα. Μακάρι να πέσω έξω, όλοι θέλουμε να δούμε νέους Σαραβάκους, νέους Αναστόπουλος, να βγουν παίκταροι Έλληνες.

• Πάμε τώρα στον Ολυμπιακό. Δεν μου αρέσει που διαβάζω ότι ο Ζαρντίμ στοχεύει λέει σε τριάδα χαφ Φέισα, Μανιάτη, Γκρέκο. Θες χαφάρα καλό κόφτη για το Τσάμπιονς Λιγκ. Θες και έναν δημιουργό παίκταρο με καλά πνευμόνια, να δημιουργεί αλλά και να πατάει περιοχή, να απειλεί, να ντριμπλάρει, να σουτάρει. Και πάνω απ’ όλα θέλω σεντερμπακάρα. Με μυαλό, αλλά και δυνατό, να μην είναι αργός, στιλ Μέλμπεργκ, πρέπει να προσεχθεί αυτό. Θα λείπει και ο Αβραάμ στο Τσάμπιονς Λιγκ επαναλαμβάνω.

• Ο Ολυμπιακός πήρε 25 εκ. ευρώ από την Ευρώπη, όπως διάβασα. Γιατί να μην ενισχυθεί να πάει πάλι καλά και να τα ξαναπάρει. Ο Μαρινάκης είναι χώστης, την αγαπάει την ομάδα και θέλει να την ενισχύσει, μην τον φρενάρουν.

• Διάβασα που έγραφαν ότι ο Φέισα εντυπωσίασε στο φιλικό με την Σπαρτάκ. Εγώ είδα έναν Φέισα να μην υπάρχει στο γήπεδο σε μεγάλα χρονικά διαστήματα του αγώνα. Ο Μέγερι ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού, έπαιξε τερματοφύλακας, λίμπερο, στόπερ!

• Ο Σιόβας με τον Μανωλά κοιτάγανε πολύ να πάρουν μπάλα να πασάρουνε, τους έχει πιέσει φαίνεται ο προπονητής να κάνουν και παιχνίδι, όμως δεν κρατάγανε τους αντιπάλους τους, μέσα στην περιοχή γινότανε το έλα να δεις.

• Βεβαίως ο Ολυμπιακός ήταν ανέτοιμος σε σχέση με την Σπαρτάκ, βεβαίως του έλειπαν πολλοί παίκτες, αλλά εγώ μιλάω για τις 3 θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση ο Ολυμπιακός ακόμα και όταν είναι κομπλέ. Μπροστά λόγου χάρη έχουμε πολλούς παίκτες. Με διαφορά το καλύτερο ρόστερ στην Ελλάδα έχει στα χέρια του ο Ζαρντίμ.

• Εγώ δεν είδα στην τριάδα Φέισα, Σουμπίνιο, Τάτο να κόβουν. Στα χαφ θες μηχανές, να έχουν ταχύτητα, αντοχή, πρέσινγκ, να κλέψεις τη μπάλα και να φουλάρεις, να φύγεις.

• Μπροστά έχεις πολλούς παίκτες για να τη βγάλεις, οι 3 θέσεις που έχω πει στα χαφ και στην άμυνα με καίνε. Μπροστά είσαι εντάξει με Τζιμπούρ, Πάντελιτς, Μήτρογλου, έχεις και τον Μιραλάς που μπορεί να παίξει φορ, έχεις και παίκτες στα άκρα. Έχεις και τον Φουστέρ από πίσω που τον προτιμώ 100% αντί του Ντιόγκο πίσω από τον φόρ! Δεν μπορεί να παίξει ο Ντιόγκο πίσω από τον φορ, εκεί ο Φουστέρ είναι μάνα διότι χώνεται στο γκολ και έχει αθλητικά προσόντα να πιέζει στο κέντρο και να είμαστε δεμένοι.

• Και τον Σουμπίνιο θα προτιμούσα πίσω από τον φορ πολύ περισσότερο από τον Ντιόγκο. Είχα πει ότι ο Ντιόγκο είναι βραζιλιάνος από την Κοζάνη, αυτή είναι η γνώμη μου. Έχουν πεταχτεί πολλά λεφτά στον Ολυμπιακό με τέτοιες μεταγραφές που κόστισαν ο κούκος αηδόνι. Εγώ όταν μιλάω, μιλάω για το καλό της ομάδας και για τον κόσμο του Ολυμπιακού που με σταματάει στο δρόμο και μου λέει «πέστα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ