2012-07-16 17:03:03
Φωτογραφία για “From Athens to London: Shape Your Future”
Στη Γερμανία και συγκριμένα στις πόλεις Κολωνία και Φρανκφούρτη «ταξίδεψε» το πρόγραμμα “From Athens to London: Shape your Future” - το οποίο πραγματοποιείται από τη «Μαθητιάδα» - λαμβάνοντας θερμή υποδοχή από νέους της χώρας, Έλληνες του απόδημου Ελληνισμού αλλά και νέους διαφόρων εθνικοτήτων, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι οι κοινοί σκοποί έχουν τη δυνατότητα να ενώσουν, αφήνοντας στην άκρη, γεωπολιτικές και οικονομικές διαφορές.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος στο Γερμανικό Μουσείο Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων (Deutsches Sport and Olympia museum - http://www.sportmuseum.de), ενώ το Σάββατο, εθελοντές του προγράμματος φιλοξενήθηκαν από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Κολωνίας, Westdeutscher Rundfunk, Programm Radiopolis ενημερώνοντας τους ακροατές για το σκοπό του προγράμματος, που δεν είναι άλλος από το να ενώσει νεανικές φωνές ξεπερνώντας τα σύνορα της Ελλάδας.


Το κύριο μήνυμα που αποκομίστηκε από το ταξίδι στη Γερμανία είναι ότι οι νέοι μοιράζονται τους ίδιους στόχους και όνειρα, ανησυχίες και προβληματισμούς για το μέλλον και τον άνθρωπο, χωρίς να περιορίζονται από σύνορα, εθνικότητες, θρησκείες. Το μέλλον τους, αποτελεί το κύριο μέλημά τους, ενώ είναι πια ακόμη πιο έντονη η ανάγκη να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους, να τις διαδώσουν, επηρεάζοντας με τη συνδρομή και τη δύναμη του διαδικτύου ολοένα και μεγαλύτερες ομάδες κοινού, ανεξάρτητα από τον τόπο που μένουν, σπουδάζουν ή δουλεύουν. Θέλουν και επιδιώκουν να λάβουν τη ζωή τους στα χέρια τους, περνώντας από τη σκέψη, στην έκφραση και από εκεί στην υλοποίηση των σχεδίων τους, αναλαμβάνοντας πλέον δράση.

Στην Ελλάδα έχει ήδη ολοκληρωθεί, με σημαντική ανταπόκριση από το νεανικό κοινό, σειρά εκδηλώσεων: επίσημη έναρξη στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, παρουσία στη Γιορτή Νεολαίας (Θεσσαλονίκη, Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νέων 2014), στο Athens Live School Festival (Τεχνόπολη), στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Tae Kwon Do (Αθήνα) καθώς και στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone.

Με την ευγενική υποστήριξη της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ ) και της Aegean Airlines, επόμενοι σταθμοί του προγράμματος στο εξωτερικό μετά τη Γερμανία, θα είναι το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες.

Οι νέοι απέχουν μόνο ένα κλικ, από τη ευκαιρία να εκφράσουν την άποψή τους για το μέλλον που ονειρεύονται, έχοντας τη δυνατότητα η σκέψη τους να «συζητηθεί» στο Ευρωκοινοβούλιο. Ένα μόνο κλικ στο www.facebook.com/ShapeUrFuture και η φωνή των νέων όλης της Ευρώπης θα φτάσει στις Βρυξέλλες!
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ