2025-03-07 18:58:21
Φωτογραφία για Η χαρτογράφηση του Σ. Διαβήτη στο ελληνικό περιβάλλον: Τι δείχνει μελέτη του ΣΦΕΕ με το London School of Economics
Οι προκλήσεις που σχετίζονται με τον διαβήτη, ο οικονομικός του αντίκτυπος στα συστήματα υγείας και οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και τη βέλτιστη διαχείριση της νόσου αποτελούν βασικά σημεία της μελέτης «Η επιβάρυνση του Διαβήτη και οι Προοπτικές Μεταρρύθμισης: Συμπεράσματα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας». Η μελέτη, που εκπονήθηκε από το London School of Economics (LSE) κατόπιν ανάθεσης από την Πλατφόρμα Διαβήτη του ΣΦΕΕ, παρουσιάζει τεκμηριωμένες προτάσεις πολιτικής μεταρρύθμισης βασισμένες σε διεθνείς βέλτιστες πρακτικές.

Η παρουσίασή της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2025 στην Αθηναϊκή Λέσχη, με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για τον Διαβήτη, καθώς και εκπροσώπων επιστημονικών εταιρειών, συλλόγων ασθενών και φαρμακευτικών επιχειρήσεων. Οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν απόψεις, κατέθεσαν προτάσεις και συζήτησαν για τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές διαμόρφωσης ρεαλιστικών και εφαρμόσιμων λύσεων στη διαχείριση του διαβήτη.

  Διαβάστε περισσότερα pharmateam
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ