2012-07-16 18:37:55
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Την έντονη αντίθεσή του για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων εξέφρασε για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας, παράλληλα, επίθεση στην κυβέρνηση.

«Οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου όχι μόνο δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και την ανάπτυξη, αλλά αντίθετα ολοκληρώνουν την ισοπέδωση της οικονομίας και της κοινωνίας» αναφέρει. 

Τονίζει ότι θα αποτελέσουν συμπλήρωμα των μνημονιακών μέτρων και όχι αντίβαρο για τη μη εφαρμογή τους «σε μία λογική αποδόμησης και συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους και ξεπουλήματος στους ιδιώτες όλων των δημόσιων αγαθών».

»Οι επιπτώσεις μιας τέτοιας πολιτικής στο κοινωνικό σύνολο και στη χώρα θα είναι καταστροφικές και ανυπολόγιστες, όπως αποδεικνύει και η περίπτωση των ιδιωτικών τραπεζών τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς».

Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι «αυτό που η κυβερνητική τρόικα προσπαθεί να αποκρύψει αναμασώντας αποτυχημένα νεοφιλελεύθερα δόγματα, είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ανάπτυξη χωρίς δημόσιες επενδύσεις και δημόσιες επιχειρήσεις».


«Σε αυτό το πλαίσιο, είναι αναγκαία η ανασυγκρότηση των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών ώστε να λειτουργούν με διαφάνεια, δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο και ο επαναπροσανατολισμός τους στη βάση της ικανοποίησης των κοινωνικών αναγκών» καταλήγει.

Για τα μέτρα που πρόκειται να εφαρμόσει η κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «εκ νέου λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων» και για «διάλυση του κοινωνικού κράτους».

«Οι προεκλογικές εξαγγελίες περί αναδιαπραγμάτευσης και για μη περαιτέρω μείωση μισθών, συντάξεων και κοινωνική επιδομάτων αποδείχτηκαν άθλια ψέματα με σκοπό την υφαρπαγή της ψήφου του λαού» τονίζει.

Και προσθέτει ότι: «Είναι φανερό ότι στόχος της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης δεν είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους και η έξοδος από την κρίση, αλλά η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών και του κεφαλαίου».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις εκ μέρους της κυβέρνησης, τα νέα μέτρα και η εκποίηση της κρατικής ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ και του Τ.Τ.

Οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου όχι μόνο δεν εξυπηρετούν το δημόσιο  συμφέρον και την ανάπτυξη, αλλά αντίθετα ολοκληρώνουν την ισοπέδωση της οικονομίας και της κοινωνίας.

Δεν αποτελούν αντίβαρο για τη μη εφαρμογή άλλων μνημονιακών μέτρων μείωσης μισθών και απολύσεων, αλλά  συμπλήρωμά τους σε μια λογική αποδόμησης και συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους και ξεπουλήματος στους ιδιώτες όλων των δημόσιων αγαθών. Οι  επιπτώσεις μιας τέτοιας πολιτικής στο κοινωνικό σύνολο και στη χώρα θα  είναι καταστροφικές και ανυπολόγιστες, όπως αποδεικνύει και η περίπτωση των ιδιωτικών τραπεζών τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς.

Αυτό που η κυβερνητική τρόικα προσπαθεί να αποκρύψει αναμασώντας αποτυχημένα νεοφιλελεύθερα δόγματα, είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ανάπτυξη χωρίς δημόσιες επενδύσεις και δημόσιες επιχειρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι αναγκαία η ανασυγκρότηση των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών ώστε να λειτουργούν με διαφάνεια, δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο και ο επαναπροσανατολισμός τους στη βάση της ικανοποίησης των κοινωνικών αναγκών.

Για τα νέα μέτρα

Οι προεκλογικές εξαγγελίες περί αναδιαπραγμάτευσης και για μη περαιτέρω μείωση μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, αποδείχτηκαν άθλια ψέματα με σκοπό την υφαρπαγή της ψήφου του λαού. Το μνημονιακό πακέτο των νέων μέτρων δεκάδων δις που αποφασίζει η κυβέρνηση έρχεται να προσθέσει στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, την εκ νέου λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους.  Είναι φανερό ότι στόχος της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης δεν είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους και η έξοδος από την κρίση, αλλά η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών και του κεφαλαίου.  

«Μείζον εθνικό έγκλημα η εκποίηση της κρατικής ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ και ΤΤ»

Η τρικομματική μνημονιακή Κυβέρνηση φαίνεται ότι είχε συμφωνήσει πριν από τις εκλογές με τις Βρυξέλλες τη διάλυση των κρατικών τραπεζών ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ και ΤΤ.

Αυτόν τον στόχο εξυπηρετεί ο διαφαινόμενος κυβερνητικός σχεδιασμός για σπάσιμο της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ σε «καλό» και «κακό» κομμάτι, με την εκκαθάριση του δεύτερου και την άρον - άρον εκχώρηση του πρώτου στο ιδιωτικό τραπεζικό κεφάλαιο.  Γι’ αυτό και δεν προχωρούν, ούτε καν  με τους όρους που ακολουθήθηκαν για τις ιδιωτικές τράπεζες, στην ανακεφαλαιοποίησή τους.

Η ενδεχόμενη εξέλιξη εκποίησης κρατικής περιουσίας θέτει σε άμεσο κίνδυνο την αγροτική γη και το μέλλον των αγροτών και της αγροτικής οικονομίας με αλυσιδωτές επιπτώσεις στο επίπεδο διαβίωσης του ελληνικού λαού.  Έτσι, η χώρα στερείται ένα σημαντικό εργαλείο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή της κρίσης που χρειαζόμαστε την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής. Παράλληλα, είναι βέβαιο ότι,  με τις απολύσεις που θα ακολουθήσουν και τη χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων, θα επιδεινωθούν οι δείκτες της απασχόλησης. 

Οι καταθέσεις του ελληνικού λαού, που συγκεντρώνει σε κάθε γωνιά της Ελλάδος το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και μέχρι τώρα χρησιμοποιήθηκαν προνομιακά σε χρηματοδότηση υποδομών και γενικά σε αναπτυξιακούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, θα αξιοποιηθούν κερδοσκοπικά από τους ιδιώτες τραπεζίτες, οι οποίοι θα είναι και οι μόνοι κερδισμένοι από την παραχώρηση της περιουσίας του ελληνικού λαού.

Μοναδική αναπτυξιακή προοπτική είναι η ανακεφαλαιοποίηση και των κρατικών τραπεζών με ένταξη της λειτουργίας τους προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ