2012-07-16 18:37:31
Φωτογραφία για Ζήτησε να συλληφθεί γιατί δεν άντεξε τη ζέστη
Συνελήφθη μετά από περιπετειώδη καταδίωξη ο ένας από τους δύο άνδρες, που απείλησαν με κυνηγετική καραμπίνα αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ το πρωί της Δευτέρας, στην διασταύρωση των λεωφόρων Μαραθώνος και Σπάτων στο Γέρακα. Η υπόθεση είχε «κωμική» εξέλιξη αφού ο δράστης ουσιαστικά παραδόθηκε διότι, όπως ανέφερε, τον πείραξε η ζέστη. Πρόκειται για έναν 30χρονο, ο οποίος είναι σεσημασμένος για ναρκωτικά και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Το περιστατικό συνέβη όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν σήμα σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο για τυχαίο έλεγχο. Τότε, ο συνοδηγός, ο οποίος αποδείχτηκε στη συνέχεια ότι ήταν ο 30χρονος συλληφθείς, απείλησε τους αστυνομικούς με καραμπίνα, ενώ ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα κατευθυνόμενος προς τα Σπάτα.

Από τη στιγμή εκείνη άρχισε καταδίωξη και εκτεταμένες έρευνες, στις οποίες συμμετείχε και το ελικόπτερο της Αστυνομίας. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε και πάλι έξω από τα Σπάτα, αλλά για δεύτερη φορά ο οπλοφόρος απείλησε τους αστυνομικούς και κατάφεραν να διαφύγουν. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε για τρίτη φορά, αργότερα στο λόφο με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, έξω από τα Σπάτα, αλλά οι δράστες είχαν γίνει άφαντοι.


Αρκετή ώρα αργότερα όμως, ένας άνδρας πλησίασε τηλεοπτικό συνεργείο που είχε μεταβεί στο σημείο για να καλύψει δημοσιογραφικά τις έρευνες και τους είπε να ειδοποιήσουν την αστυνομία να έρθει να τον πιάσει γιατί δεν άντεχε άλλο τη ζέστη. Μετά τη συνομιλία με το συνεργείο ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ο 30χρονος συνελήφθη ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την σύλληψη του συνεργού του.

Στο αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε έντυπο υλικό με αντιεξουσιαστικό περιεχόμενο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ