2012-07-16 19:07:03
Φωτογραφία για Αρνητικές ειδήσεις πιέζουν το ευρώ
Το ξεκίνημα της εβδομάδας στρέφει το ενδιαφέρον των επενδυτών, για μια ακόμα φορά, πάνω στο κοινό νόμισμα. Αν και η αγορά συναλλάγματος έχει αυξημένες διακυμάνσεις, δεν συμβαίνει το ίδιο στην αγορά μετοχών αλλά και στην αγορά εμπορευμάτων που εξακολουθούν να αναζητούν κατεύθυνση. Οι ειδήσεις που αφορούσαν το ευρώ, ήταν για μια ακόμα φορά αρνητικές και αυτό διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στις πιέσεις που δέχθηκε το ενιαίο νόμισμα. Αρχικά, η Goldman Sachs μίλησε για άνοδο του ευρώ σε μια έκθεση η οποία δεν είναι ξεκάθαρη. Στη συνέχεια η RBS, σε πρωινό της σχόλιο, τόνισε ότι η αγορά δεν έχει αποτιμήσει την πιθανότητα για μια πολιτική μηδενικών επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Αυτό το σενάριο μπορεί να γίνει καταστροφικό εφόσον χρησιμοποιηθεί για κερδοσκοπία, αν και η πτώση του πληθωρισμού κατά 0,1% για τον Ιούνιο, θα πρέπει να μας προετοιμάζει.

Οι πιέσεις εντάθηκαν μετά από έναν συνδυασμό αρνητικών γεγονότων
. Αρχικά, ανώτατος Γερμανός αξιωματούχος, δήλωσε ότι η έγκριση του ESM θα μετατεθεί για τις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ την ίδια ώρα φήμες ανέφεραν ότι η ΕΕ εξετάζει «κούρεμα» για τους κατόχους παλαιών ισπανικών ομολόγων, προκειμένου να εκταμιεύσει τη βοήθεια των €100 δισ. για την οποία άλλα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι θα έχουν διάρκεια 30 ετών και επιτόκιο 2,5%.

Ισπανία και Ιταλία, συνεχίζουν να βρίσκονται στο προσκήνιο και αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει. Οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων εξακολουθούν να κινούνται ανοδικά με τα ισπανικά στο 6,73% και τα ιταλικά στο 6,08%.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ