2012-07-16 19:44:44
Φωτογραφία για ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΥΟ ΠΥΡΚΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 2.00 το μεσημέρι στο Ζευγολατιό Κορινθίας.  Η φωτιά που ξεκίνησε από τη χωματερή της περιοχής έχει λάβει διαστάσεις και καίει δασική έκταση. 

 Η δεύτερη φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα.

Η φωτιά έχει επεκταθεί στο δάσος. Από την φωτιά απειλούνται διάσπαρτα σπίτια στην περιοχή ενώ λόγω της πυρκαγιάς γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων της εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών από τον κόμβο Ξυλοκάστρου ως τον κόμβο Δερβενίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω παλαιάς εθνικής οδού.

Για την προστασία των δασών από τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που θα πνέουν αύριο σε όλη την Αρκαδία, εκδόθηκε από την Αντιπεριφέρεια Αρκαδίας απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων, για αύριο Τρίτη 17 Ιουλίου από τις 6.00 το πρωί και έως 8.00 το βράδυ σε όλο τον ορεινό όγκο του Μαινάλου, στο δάσος Σκυρίτιδας - Βλαχοκερασιάς, σε όλη η έκταση του εθνικού δρυμού Πάρνωνα και στα περιαστικά αλσύλια της Τρίπολης.

Στην απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία εντός των ασφαλτοστρωμένων επαρχιακών δρόμων και αυτών που οδηγούν σε καλλιέργειες, αλλά μόνο για όσους έχουν μόνιμη ή εποχική κατοικία ή αγροτικοκτηνοτροφική εκμετάλλευση εντός της περιοχής απαγόρευσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ 
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ