2012-07-16 19:34:04
Φωτογραφία για Υπόσχεση πολέμου
Γράφει ο Βαγγέλης Ευαγγελίου

Σ’ αυτό το χρονογράφημα, θα ασχοληθώ με διάφορα είδη κομπλεξικών δίποδων. Δε χρειάζεται να είσαι πτυχιούχος... Ψυχολογίας – Κοινωνιολογίας κάποιου κορυφαίου πανεπιστημίου του κόσμου, για να αντιληφθείς μερικά έστω πράγματα. Πως γύρω μας υπάρχουν χαφιέδες. Αργόσχολα άτομα, τυχοδιώκτες ανυπαρξίας, που ασχολούνται με ξένα αθώα βλέμματα και όχι με τα δικά τους που βρωμοκοπούν νεκροφιλία! Ναι, το να μπορείς να κάνεις ακόμα παρέα με το νεκρό εαυτό σου, ανήκει στη νεκροφιλία! Κάποτε θυμάμαι πως ήμουν ένας ήσυχος άνθρωπος, Ειρηνοποιός συγκεκριμένα. Τώρα πόλεμο μου ζητήσατε και πόλεμο θα έχετε. Θα νιώθω ευτυχισμένος με την κάθε είδους βία που θα γεννάω εναντίον σας. Σε ποιους αναφέρομαι; Διάβασε τη λίστα μου και αν δεις ότι κάπου μέσα είσαι κι εσύ, καλύτερα να με αποφεύγεις σε κάθε σταυροδρόμι καθημερινότητας, διότι κινδυνεύεις από την Αμαζόνα ψυχή μου..

Και η λίστα ξεκινάει με τους πολιτικούς, που κλέβουν από τον πατέρα μου αυτά που του είχαν υποσχεθεί και εκείνος ως τίμιος άνθρωπος, τους κατέθετε ιδρώτα σε μηνιαία βάση επί δεκάδες χρόνια. Τους νεόπλουτους που οι σόλες τους, έχουν άρωμα πτωμάτων. Τους νεόπτωχους που κλαψουρίζουν αγανακτισμένοι, παίζοντας μπιρίμπα με τραπουλόχαρτα από πλαστικές κάρτες τραπέζης. Τους χωριάτες με την πνευματική τερηδόνα – που χιμάνε με μάσκες στο πρόσωπό τους – για να μη φανεί η προσωπική πενία – και προσπαθούν να ξεσκίσουν όποιον τολμήσει να μιλήσει για τα αρνητικά της κοινωνίας, ενώ οι ίδιοι συνεχίζουν να βολτάρουν στη γνωστή διαδρομή Σόδομα – Γόμορρα.

Πόλεμο έχω και με τους δημοσιογράφους και ειδικά τους διαδικτυακούς, που νομίζουν πως μας αφορά σε ποια παραλία έκανε μπάνιο ο τάδε σκυλοτραγουδιάρης, που μας κάνουν πλύση εγκεφάλου πως είναι είδηση αν φοράει ροζ ή μωβ βρακί το κάθε κακόμοιρο πλάσμα της Showbiz, το οποίο έχει σε όλο του το σώμα σημάδια από απωθημένα, που μας δείχνουν φωτογραφίες από λυσσασμένες αγκαλιές και λυκοφιλίες, που μας παρακαλάνε να πατήσουμε Like στην κάθε μα**κία που αυτοί νομίζουν ΕΙΔΗΣΗ! Είδηση είναι ο ΠΟΛΕΜΟΣ που έρχεται. Σας το λέω για να το έχετε αποκλειστικότητα και θα πατήσω και Like από μόνος μου.

Έχω Πόλεμο πια. Με αυτούς που το παίζουν αυθεντία στην ποιότητα, ενώ με ένα κατουρημένο μηνιάτικο, η κάρτα τους γράφει «Manager της παρακμής». Με τους εκδότες εφημερίδας, που από το πολύ γλείψιμο σιχαίνεσαι να πιάσεις τα φύλλα της. Με τους εκδότες γενικότερα, που θέλουν να γίνουν οι αισθήσεις μας εκδιδόμενες, χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό. Με τους υπεύθυνους ροής, που ξετίναξαν μέχρι και τον Ηράκλειτο στον οποίο ανήκει το πολύ γνωστό «Τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ’ αυτό μένειν». Κι όμως κάποιοι κατάφεραν να μην αλλάζει τίποτα! Βρίσκομαι σε Πόλεμο. Με αυτούς που νερό δε θα τους δώσω, θα τους αφήσω να πνιγούν για να καταλάβουν την αξία της μίας ζωής που μας δόθηκε. Με όσους με κοιτούν με εκείνο το αλλήθωρο χρώμα μήπως και αλλαξοπιστήσω, μα εγώ συνεχίζω να διατηρώ το καστανό χρώμα των ματιών μου, που μου χάρισαν οι γονείς μου, από πριν γεννηθώ. Με αυτούς που είναι γονείς της αδράνειας, της αιτίας που η κρίση ολοένα και βαθαίνει. Ειδικά η ψυχοσωματική!

Ξεκίνησα Πόλεμο! Με αυτούς που με ντουντούκες με προσκαλούν σε πάρτι ηχορύπανσης – με αφίσες «Miss ασχήμια» – σε ερασιτεχνικά θεατρικά έργα χωρίς ίχνος έρωτα, στους συγγραφείς και στον Πολιτισμό! Με τους σκηνοθέτες που για μία θέση του ονόματός τους στο πρόγραμμα της παράστασης, θα ξεπουλήσουν ακόμα και αυτά που δεν τους ανήκουν, αφού τα δικά τους από καιρό τώρα, δόθηκαν μισοτιμής για λίγη δόξα του κ*λου και χειροκρότημα της δεκάρας. Με αυτούς που βγαίνουν φωτογραφία με σκυλόφατσες και τις βάζουν στο Facebook ως ένδειξη βιογραφικού της νύχτας τους. Με αυτούς που φωτογραφίζουν συνομιλίες τους, επειδή τους απάντησε σε κάποιο μήνυμα, κάποιος τυχάρπαστος καλλιτέχνης και έχουν προσδοκίες να κάνουν έκθεση φωτογραφίας, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων με φθηνό εισιτήριο. Την τιμή θα την εμπνευστούν από τον καθρέφτη τους. Με αυτούς που προσπαθούν να πλαστογραφήσουν την υπογραφή του πιστο/ποιητικού επιτυχίας μου ως ποιητή, μα δεν το έχω υπογράψει εγώ. Αλλά οι ανα/γνώστες μου..

Ναι έχω Πόλεμο μέχρι θανάτου. Με τους κομπογιαννίτες φίλους θεραπευτές και τους άλλους φίλους – φίδια που πρόδωσαν όχι εμένα, αλλά τις ιστορίες για αγρίους που μου αφηγούνταν τόσο καιρό σε θεατρικές πρόβες. Με αυτούς, που τους ρωτώ πότε θα γίνουν άνθρωποι; Με αυτούς που αρνούνται να κηδέψουν τους αυτόχειρες και τους άλλους που τους σπρώχνουν από μπαλκόνια. Με αυτούς που έχουν επιδερμική γνωριμία με το εντός τους και τους πειράζει που κάποιοι άλλοι γνωρίζουν καλά τον εαυτό τους και μιλάνε άφοβα και δημόσια γι’ αυτόν. Θα κινηθώ επιθετικά με εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και όλους αυτούς θα τους λιανίσω! Η δημιουργία είναι κολλητική και θα τους κολλήσω όλους μια μέρα.

Μέχρι τότε, θα σας πυροβολώ εν ψυχρώ με τα ποιήματά μου. Θα σας χτυπάω στην καμπούρα με τα σημεία στίξης μου. Θα σας τραβάω τη γλώσσα έξω και θα τη συγκρίνω με άλλων ερπετών. Σύντομα θα σας σκοτώσω με την ολόγιομη τιμιότητά μου, με την αμακιγιάριστη σεμνότητα, με το παιδικό μεράκι μου και κέφι, με την αφοσίωση στα πιστεύω μου και το μίσος στις εκπτώσεις.. Πόλεμο θέλατε; Πόλεμο θα έχετε. Σας το υπόσχομαι!
vaeva.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Π.ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗ: Δεν παντρεύομαι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Π.ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗ: Δεν παντρεύομαι
Ἄκου παπποῦ Μανώλη…
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ἄκου παπποῦ Μανώλη…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ