2012-07-16 20:33:02
Φωτογραφία για Έχουν ρημάξει τους μετασχηματιστές στη Λάρισα
Διαστάσεις «επιδημίας» έχει λάβει στην περιοχή της Λάρισας, οι κλοπές μετασχηματιστών από αγροτικές περιοχές, όπου οι αγρότες έχουν εγκαταστήσει αρδευτικά συγκροτήματα, προκειμένου να ποτίζουν τα χωράφια τους. Μόνον στον Δήμο Κιλελέρ τον τελευταίο χρόνο έχουν σημειωθεί πάνω από 80 περιστατικά, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα. H ΔΕΗ δεν μπορεί να αντικαταστήσει άμεσα-απαιτείται περίπου διάστημα δυο μηνών για την αντικατάσταση-και οι αγρότες δεν μπορούν να ποτίσουν με αποτέλεσμα να απειλούνται με αφανισμό οι καλλιέργειες τους.

Είναι τέτοια η έκταση του φαινομένου ώστε η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα, ενώ ορισμένοι αγρότες «φυλάνε σκοπιά» πλέον στα χωράφια τους, προκειμένου να σώσουν την σοδειά τους, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Σημείο εκκίνησης αποτελεί το σπιτάκι της εκάστοτε αγροτικής γεώτρησης, που με καλώδιο συνδέεται με το μεγάλο μετασχηματιστή της ΔΕΗ, που είναι στηριγμένος σε δύο κολώνες, σε αρκετό ύψος από το έδαφος. Οι δράστες Κατεβάζουν τους μετασχηματιστές οι οποίοι ζυγίζουν από 200 έως 300 κιλά, προκειμένου στη συνεχεία να αφαιρέσουν την περιέλιξη και να πουλήσουν τον «πολύτιμο» χαλκό εισπράττοντας ανάλογα με τις τιμές της αγοράς από 1500 έως 2000 ευρώ.


Η «μάστιγα» των δολιοφθορών πάντως, που έχουν στόχο την αφαίρεση χαλκού, επεκτείνεται σε διάφορα «είδη», όπως και στην καταστροφή ηλεκτρικών καλωδίων και γενικά ηλεκτρολογικού υλικού του ΟΣΕ. Παρά την επικινδυνότητα , όχι μόνον αφαιρούν τα καλώδια αλλά κόβουν ακόμη και τις γειώσεις του ηλεκτρικού στο έδαφος, με αποτέλεσμα ενίοτε να ακινητοποιούνται τα ηλεκτροκινούμενα τρένα και να ταλαιπωρούνται οι επιβάτες.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ