2012-07-17 00:55:25
Φωτογραφία για Υποβαθμίστηκαν 13 ιταλικές τράπεζες από τη Moody’s
Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης 13 ιταλικών τραπεζών προχώρησε η Moody’s.

Η υποβάθμιση των τραπεζών ακολουθεί την εξασθένιση του πιστοληπτικού προφίλ της ιταλικής κυβέρνησης, όπως αυτή αποτυπώθηκε στην πρόσφατη υποβάθμιση της ιταλικής οικονομίας στο Baa2 από A3 στις 13 Ιουλίου.

«Η υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας (κατά δύο βαθμίδες) σημαίνει ότι αυξάνεται ο κίνδυνος η κυβέρνηση να μην είναι σε θέση να προσφέρει την χρηματοπιστωτική της υποστήριξη στις τράπεζές της που αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες», διευκρινίζει ο οίκος σε ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, η Moody περιέκοψε τις αξιολογήσεις των UniCredit, Intesa Sanpaolo και Banca IMI κατά δύο βαθμίδες σε Baa2.

Κατά μία βαθμίδα, σε Baa2, υποβαθμίστηκαν οι αξιολογήσεις των Banca Monte Parma, Cassa di Risparmio di Parma e Piacenza, Banca Popolare Friuladria και GE Capital SpA.

Οι αξιολογήσεις των Banca CR Firenze, Cassa Depositi e Prestiti και Istituto Servizi Mercato Agricolo Alimentare επίσης υποχώρησαν στο Baa2.

Για τις Banca Carige και Credito Emiliano οι αξιολογήσεις υποβαθμίστηκαν κατά μία βαθμίδα σε Baa3, ενώ επιβεβαιώθηκε η αξιολόγηση της Banca Nazionale del Lavoro σε Baa2.

Τέλος, για τη UniCredit Leasing περικόπτει την αξιολόγησή της στο Baa3.

Τα outlooks των τραπεζών παραμένουν αρνητικά, που σημαίνει ότι είναι περισσότερο πιθανή μία περαιτέρω υποβάθμιση στο μέλλον.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ