2012-07-17 01:12:06
Φωτογραφία για SEAT : Αυτό είναι το Leon του 2013 [Videos]
Η τρίτη γενιά του SEAT Leon είναι πλέον γεγονός και σας την παρουσιάζουμε εδώ στο PeriTroxon.gr με όλες τις εικόνες και πληροφορίες που η Seat έδωσε στη διάθεσή μας.

του Μιχάλη Ντιβέρη

Το νέο Seat Leon διαθέτει αρκετά στοιχεία από το IBE Concept και το ΙΒΕ Paris Concept. Το εμπρός μέρος είναι άκρως επιθετικό, με τα φώτα να δίνουν τον τόνο. Οι καμπύλες έχουν αφήσει τη θέση τους στις ακμές και τις γωνίες, ενώ τα χαρακτηριστικά πλευρικά νεύρα παραμένουν και σε αυτό το μοντέλο. Το πίσω μέρος έχει πιο καθαρές γραμμές, ενώ την παράσταση κλέβουν τα φώτα με τα στοιχεία LED. Νέο είναι και το σήμα της Seat (έχει αφαιρεθεί η μεσαία μπάρα) το οποίο για πρώτη φορά βλέπουμε στο μικρό οικογενειακό της ισπανικής μάρκας. Στο εσωτερικό διακρίνουμε ένα σπορ τριάκτινο τιμόνι, το οποίο είναι για τις εκδόσεις FR όπως φαίνεται και από το σχετικό σήμα στο κάτω μέρος του. Ψηλά στην κεντρική κονσόλα συναντάμε έγχρωμη οθόνη για το σύστημα πολυμέσων, ενώ ο πίνακας οργάνων αποτελείται από δύο μεγάλα κυκλικά όργανα (στροφόμετρο και ταχύμετρο) και ανάμεσά τους μία ευμεγέθη οθόνη ψηφιακών ενδείξεων.Το νέο Seat Leon βασίζεται στη νέα πλατφόρμα ΜQB του ομίλου VW (πρόκειται για την πλατφόρμα που χρησιμοποιείται ήδη στο Audi A3)
. Η γκάμα των κινητήρων του θα περιλαμβάνει όλα τα νέα μοτέρ TSI και TDI από 1.2 έως και 2.0 λίτρα. Όλα τα μοτέρ διαθέτουν άμεσο ψεκασμό και τούρμπο. Στα μοτέρ βενζίνης οι επιλογές είναι 1.2 TSI με 86 και 105 ίππους, 1.4 TSI με 122 ίππους και 1.8 TSI με 180 ίππους. Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις είναι 1.6 TDI με 90 ίππους και 2.0 TDI με 184 ίππους. Όσον αφορά τα κιβώτια, αναλόγως έκδοσης θα διατίθεται , 5άρι ή 6άρι μηχανικό ή ημιαυτόματο διπλού συμπλέκτη με έξι ή εφτά σχέσεις. Φυσικά θα υπάρξουν και εκδόσεις Ecomotive (εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης και εκπομπών CO2) με τον 1.6 TDI των 105 ίππων, ο οποίος χάρη και στο σύστημα Start/Stop θα έχει μέση κατανάλωση 3,8 λίτρα και εκπομπές CO2 99 γρ/χλμ αλλά και τον 2.0 με μέση κατανάλωση 4,0 λίτρα/100 χιλιόμετρα.

Η πρεμιέρα του νέου Leon θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού το Σεπτέμβρη, ενώ στη χώρα μας αναμένεται στα τέλη του έτους.

peritroxon.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ