2012-07-17 03:07:03
Φωτογραφία για Οι ΗΠΑ θα εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο
Οι ΗΠΑ θα κινητοποιήσουν όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους για να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο, δήλωσε από... την Ιερουσαλήμ η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις συνιστώσες της αμερικανικής δύναμης για να εμποδίσουμε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Ιερουσαλήμ, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Όπως έχει πει ο πρόεδρος (Μπαράκ) Ομπάμα, όλος ο κόσμος ενδιαφέρεται να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο. Χάρη στις προσπάθειές μας να συσπειρώσουμε τη διεθνή κοινότητα, το Ιράν υποβάλλεται στις πιο ισχυρές πιέσεις από ποτέ. Και αυτή η πίεση θα συνεχιστεί και θα αυξηθεί για όσο καιρό το Ιράν δεν τηρεί τις διεθνείς του υποχρεώσεις», πρόσθεσε η Κλίντον.

«Προτιμούμε μια διπλωματική λύση και οι Ιρανοί ηγέτες έχουν ακόμη τη δυνατότητα να πάρουν τη σωστή απόφαση. Η επιλογή τους ανήκει τελικά», πρόσθεσε ωστόσο η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, σημειώνοντας επίσης ότι το Ισραήλ και οι ΗΠΑ βρίσκονται στην «ίδια σελίδα» όσον αφορά το Ιράν.


«Είναι απολύτως σωστό να πούμε ότι βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα αυτήν τη στιγμή, καθώς προσπαθούμε να βρούμε πώς θα προχωρήσουμε για να έχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο να επηρεάσουμε τις αποφάσεις που λαμβάνει το Ιράν», σημείωσε.

Πάντως οι προτάσεις του Ιράν στις συνομιλίες των παγκόσμιων δυνάμεων για το πυρηνικό του πρόγραμμα δεν είναι παραγωγικές, πρόσθεσε η Κλίντον.

«Όσον αφορά τη διπλωματική οδό, κατέστησα πολύ σαφές ότι οι προτάσεις που έχουμε δει από το Ιράν μέχρι στιγμής εντός του πλαισίου των διαπραγματεύσεων της Ομάδας 5+1 δεν είναι παραγωγικές», κατέληξε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πειραιάς: Θαλάσσια ρύπανση
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πειραιάς: Θαλάσσια ρύπανση
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ