2012-07-17 07:55:39
Φωτογραφία για Οι Τούρκοι παρενοχλούν βρετανικά πτητικά μέσα
Στόχος παρενοχλήσεων, από τον πύργο ελέγχου του παράνομου αεροδρομίου των κατεχομένων, είναι αεροσκάφη και ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων. Αιτία φαίνεται να είναι όσα συνέβησαν χθες, με αφορμή τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο δάσος του Πενταδακτύλου στην περιοχή της κατεχόμενης Κυθρέας.

Συνεχείς είναι από το πρωί οι παρενοχλήσεις βρετανικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων από τον Πύργο Ελέγχου του παράνομου Αεροδρομίου της Τύμπου στα κατεχόμενα.Συγκεκριμένα λειτουργοί του παράνομου κέντρου εναέριας κυκλοφορίας του ψευδοκράτους, καλούν κάθε πτητικό μέσο με κωδικούς που παραπέμπουν σε αυτούς που χρησιμοποίησαν χθες τα Βρετανικά ελικόπτερα, όταν έσπευσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην κατεχόμενη Κυθρέα, να προσδιορίσει τα στοιχεία τους, επικοινωνώντας μαζί τους, προκειμένου όπως ωμά απειλούν τους πιλότους, να μην εγκλωβιστούν από τα συστήματα αεράμυνας του τουρκικού στρατού.


Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η στάση των τούρκων δεν είναι άσχετη με την χθεσινή αποστολή των δύο βρετανικών ελικοπτέρων στην Κυθρέα.Όπως εκτιμάται πρόκειται για αντίποινα, καθώς οι κατοχικές αρχές ενοχλήθηκαν επειδή οι βρετανοί πιλότοι επικοινώνησαν αρχικά με το Κέντρο Εναέριας Κυκλοφορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, και όχι με το αυτό των κατεχομένων.

Όπως πληροφορείται ο Αντ1 γύρω στις 5:30 χθες το απόγευμα τα δύο βρετανικά ελικόπτερα επικοινώνησαν με τον κέντρο ελέγχουν πτήσεων της δημοκρατίας.

Ενημέρωσαν για την αποστολή τους και ζήτησαν άδεια. Η απάντηση ήταν πως δεν μπορεί να τους δοθεί τέτοια άδεια και πως θα πρέπει να απευθυνθούν σε ανώτερο κλιμάκιο. Κάτι που προφανώς έγινε, αφού συμμετείχαν τελικά στο έργο της πυρόσβεσης.Στρατιωτική πηγή ανέφερε πάντως στον ΑΝΤ1 πως σε όλη την διάρκεια της αποστολής τους πάνω από τα κατεχόμενα τα βρετανικά ελικόπτερα επικοινωνούσαν με τον πύργο ελέγχου του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου. Στο πλαίσιο προφανώς της πολιτικής των ίσων αποστάσεων που εφαρμόζει το Λονδίνο.

Σημειώνεται πως πρόθεση να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κυθρέα εξέφρασαν και οι Αρχές της Κ.Δ. χωρίς ωστόσο να υπάρξει απάντηση από τουρκικής πλευράς.

http://www.ant1iwo.com/
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
GP Formula 1 στο Mugello ο Montezemolo!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
GP Formula 1 στο Mugello ο Montezemolo!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ