2012-07-17 09:03:34
Φωτογραφία για «Σφάζονται» μυστικές υπηρεσίες  Μοσσάντ, FBI, MI6 και Σουηδία ζήτησαν ενημέρωση για τον Λιβάνιο τρομοκράτη
Οι Αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειες για αποκρυπτογράφηση των τεκμηρίων που βρέθηκαν στο διαμέρισμα ξενοδοχείου όπου ο Λιβάνιος διέμενε στη Λεμεσό.

Λευκωσία: «Λαβράκι» φαίνεται ότι έχουν στα χέρια τους οι Αρχές ασφαλείας στην Κύπρο με τη σύλληψη 24χρονου Λιβάνιου με σουηδικό διαβατήριο, ο οποίος φέρεται ως ενεργό μέλος της οργάνωσης Χεζμπολάχ. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι ζωηρό ενδιαφέρον έχουν επιδείξει μετά τη σύλληψή του, η Μοσσάντ πράκτορες της οποίας βρίσκονται ήδη στην Κύπρο, ενώ τη Δευτέρα, επικοινώνησαν με τις Αρχές και ζητούν πληροφόρηση, οι Αμερικανοί και η βρετανική μυστική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙ6.

Επίσης ενημέρωση έχει ζητήσει και η πρεσβεία της Σουηδίας στην Κύπρο, αφού ο συλληφθείς είναι υπήκοος της. Το αυξημένο ενδιαφέρον των διαφόρων υπηρεσιών αποδεικνύει και το πόσο σημαντικός θεωρείται ο συλληφθείς, παρόλο που ακόμη παραμένει άγνωστο ποιες ήταν οι τελικές του προθέσεις και πώς θα ενεργούσε.


Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτός έτυχε εκπαίδευσης για 4 χρόνια από την Χεζμπολάχ γι’ αυτό και θεωρείται από ξένες υπηρεσίες ως άρτια εκπαιδευμένος, ενώ όπως φαίνεται από τα στοιχεία των Αρχών, δεν είναι η πρώτη φορά που ήρθε στην Κύπρο.

Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες ότι αυτή τη φορά που αφίχθη στη χώρα μας, πέραν των παρακολουθήσεων πιθανόν να είχε ως σκοπό να ενοικιάσει διαμέρισμα στη Λεμεσό και να εγγραφεί ως φοιτητής σε κολέγιο για να μην κινήσει υποψίες.

Οι Αρχές θεωρούν ότι έχουν προλάβει κάποιο μεγάλο κτύπημα σε βάρος προφανώς Ισραηλινών συμφερόντων, ωστόσο είναι άγνωστο αν ο συλληφθείς απλώς ήταν συλλέκτης πληροφοριών ή αν θα προχωρούσε και στο επόμενο στάδιο.

Στο Ισραήλ τα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για σχεδιαζόμενο κτύπημα της Χεζμπολάχ είτε σε κάποιο αεροσκάφος των εταιρειών που πετούν από το Τελ Αβίβ στη Λάρνακα, είτε σε κάποιο λεωφορείο που μεταφέρει Ισραηλινούς τουρίστες από το λιμάνι της Λεμεσού.

Μάλιστα, η εφημερίδα «Yedioth Aharonoth» κάνει λόγο για σχέδιο ανατίναξης αεροπλάνου της εταιρείας ΑΡΚΙΑ με σκοπό να σκοτώσει Ισραηλινούς τουρίστες, αναφέροντας ότι η επίθεση θα γινόταν με εκτόξευση αντιαρματικής ρουκέτας RPG.

Σχετικά άρθρα:

Αποτράπηκε τρομοκρατικό χτύπημα κατά Ισραηλινών στην Κύπρο (14/07/2012)Μέτρα ασφαλείας σε ισραηλινούς στόχους στην Κύπρο παίρνει η Αστυνομία (16/07/2012)

Περισσότερα στο σημερινό φύλλο του «Φιλελευθέρου»
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ