2012-07-17 09:04:31
Φωτογραφία για Υπουργοί σε ρόλο … Φωτόπουλου!
Τη δόξα του… Φωτόπουλου φαίνεται πως ζήλεψαν οι υπουργοί της κυβέρνησης, οι οποίοι συμπεριφέρονται ως συνδικαλιστές που μοναδική τους επιδίωξη είναι να προασπίσουν τα κεκτημένα τους.

Πιο σωστά τα κεκτημένα των υπουργείων που προΐστανται, με αποτέλεσμα αντί των ρεαλιστικών προτάσεων που τους ζήτησε ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών για να συγκεντρώσουν τα 11,5 δις ευρώ του πακέτου για τα επόμενα δυο χρόνια, αυτοί ακολούθησαν την πεπατημένη.

Οχυρώθηκαν πίσω από την κεντρική κατεύθυνση της κυβέρνησης να παρουσιάσουν μέτρα που θα προστατεύουν τους κοινωνικά ασθενέστερους από τις άγριες περικοπές και εξάντλησαν τη… φαντασία τους στις γενικές περικοπές μεσαίων και υψηλών συντάξεων και σε άλλες αναμενόμενες δαπάνες των υπουργείων τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπουργός της κυβέρνησης, (οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τον κ. Μανιτάκη) πρότεινε  περικοπές …100 εκατ. ευρώ (!!!), προκαλώντας τη δυσαρέσκεια του οικονομικού επιτελείου.


Και αυτό διότι, για πρώτη φορά το υπουργείο Οικονομικών είναι σε θέση να γνωρίζει ακριβώς από πού μπορούν να κοπούν κονδύλια, αφού όλες τις προηγούμενες ημέρες οι συνεργάτες του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα αλλά και ο ίδιος προσωπικά, καθώς και ο αναπληρωτής κ. Σταικούρας έχουν ξεσκονίσει τον προϋπολογισμό κωδικό προς κωδικό, που για το συγκεκριμένο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης βγάζει λογαριασμό 2-3 δις ευρώ!

Στην ίδια κατεύθυνση και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος επισκέφτηκε τον Πρωθυπουργό αντί να πάει στη συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα όπως οι άλλοι υπουργοί, απ΄ όπου και δήλωσε ότι το υπουργείο Άμυνας έχει κάνει αυτά τα δυο χρόνια μεγάλες περικοπές.

Κυβερνητικός παράγοντας που μετέχει στις συσκέψεις τόνιζε πως το υπουργείο Εργασίας θα είναι ο «αρσιβαρίστας στην εθνική προσπάθεια» διευκρινίζοντας ότι από τα 11,5 δις ευρώ μπορεί να εξοικονομήσει τα περίπου 4, ενώ με αφορμή τις πληροφορίες για επιβολή πλαφόν στις υψηλές συντάξεις, τόνιζε ότι όλες οι προτάσεις «βρίσκονται στο τραπέζι». Για τα ειδικά μισθολόγια, η κυβέρνηση «έχει ήδη αποστείλει τις προτάσεις της για τα ισοδύναμα και περιμένει την απάντησή τους, όπως και για το θέμα των δόσεων στην φορολογία εισοδήματος».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως «η κυβέρνηση προχωρά με βάση το Μνημόνιο και τη μελέτη του ΚΕΠΕ (χωρίς όμως να ακολουθεί όλες τις προτάσεις του) για τις δαπάνες που μπορούν να περικοπούν χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των πολιτών.

Το σήριαλ αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα, αλλά το «μαχαίρι» είναι πλέον στο υπουργείο Οικονομικών που θα κόψει όσες δαπάνες θεωρεί ότι μπορούν να κοπούν με στόχο να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένη πρόταση και με νούμερα, όταν έρθει η Τρόικα. Προηγουμένως, και πιο συγκεκριμένα αύριο, η τελική πρόταση που θα σχηματίσει ο Γιάννης Στουρνάρας θα τεθεί υπό την κρίση των τριών πολιτικών αρχηγών, όπου αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο πρόγραμμα που ο ίδιος διαπραγματεύτηκε και διαμόρφωσε. Πάντως, αν κρίνουμε από τις μέχρι σήμερα τοποθετήσεις του, αναμένεται μια ενδιαφέρουσα Τετάρτη, τόσο ως προς το τι τελικά θα παρουσιαστεί (αν δηλαδή θα υπάρχουν ευχάριστες εκπλήξεις) όσο και ως προς την… επίδειξη φιλολαϊκού προφίλ από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τώρα που δεν είναι υπουργός Οικονομικών πηγη:antinews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ