2012-07-17 10:18:03
Φωτογραφία για Όταν το επικοινωνιακό επιτελείο χάνει το δάσος για το δέντρο
από τον Μάρκο Αυρήλιο

Η υπέρτατη αρχή είναι ότι η πολιτική πρέπει να υπερτερεί της επικοινωνίας. Αν γίνεται το αντίστροφο, πολλά κακά συμβαίνουν.

Για θυμηθείτε την κυβέρνηση Καραμανλή, που ορισμένα μέλη της είχαν θεοποιήσει την επικοινωνία.

Ο Θ. Ρουσόπουλος και η ομάδα του έδωσαν βάρος στην επικοινωνιακή διαχείριση με αποτέλεσμα να ηττηθεί η πολιτική και να πληρώσει ακριβά η κυβέρνηση Καραμανλή τη συγκεκριμένη στρατηγική.

Δεν θέλουμε να γίνουμε κακοί και αυστηροί στην κριτική μας, αλλά έχουμε να επισημάνουμε στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης να μην κάνει το ίδιο λάθος με την περίοδο Ρουσόπουλου.

Καλή και άγια η επικοινωνία, αλλά χρειάζεται και μέτρο και κυρίως να γίνεται ιεράρχηση των κινήσεών της. Σήμερα, για παράδειγμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός Επικρατείας Σίμος Κεδίκογλου επένδυσε σε τρεις εμφανίσεις: τον παρακολουθήσαμε σε εκπομπή της ΝΕΤ πολύ νωρίς το πρωί και λίγο αργότερα, μετά τον πρωινό καφέ στο Μέγαρο Μαξίμου, τον ακούσαμε διαδοχικά στο Βήμα fm και ακολούθησε ο Real fm.


Ποιο ήταν το βασικό μήνυμα της κυβέρνησης; Μεταδόθηκε με επιτυχία ή χάθηκε στο δρόμο; Βασική αρχή της επικοινωνίας, εάν θέλεις να ακολουθείς αυτή την οδό είναι πως οφείλεις να έχεις ένα κεντρικό μήνυμα να μεταδώσεις και πάνω σε αυτό χτίζεις Ο αγαπητός Σίμος κάπου χάθηκε σήμερα και θεώρησε ότι με τρεις εμφανίσεις θα πετύχαινε να πολλαπλασιάσει το μήνυμά του. Αυτό δεν έγινε, αλλά επετεύχθη το αντίθετο: σύγχυση. Δεν θέλουμε να είμαστε επικριτικοί και αναμένουμε να υπάρξουν βελτιωτικές κινήσεις.

Γιατί λυπούμαστε που το επισημαίνουμε, αλλά διαπιστώνεται, στην αρχή μιας δύσκολης πορείας, ότι κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου χάνουν το δάσος για το δέντρο…

Το ζητούμενο δεν είναι να έχουμε συνεχείς ραδιοφωνικές ή τηλεοπτικές παρεμβάσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά θα πρέπει το επικοινωνιακό επιτελείο να έχει κατά νου ένα βασικό πολιτικό μήνυμα.

Μέχρι στιγμής καταγράφεται αδυναμία διάχυσης του κεντρικού κυβερνητικού μηνύματος στα ΜΜΕ. Η επικοινωνία έρχεται να ενισχύσει το πολιτικό μήνυμα. Και ευτυχώς ο Σαμαράς με τις κινήσεις του έχει στείλει πολλά μηνύματα, τα οποία πρέπει να περάσουν στην κοινωνία.

Ελπίζουμε να κάνουμε λάθος. Θα είμαστε εδώ να το παρακολουθούμε πριν κτυπήσουν τα καμπανάκια.
antinews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ