2012-07-17 11:14:04
Φωτογραφία για Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για το φόνο Ρωσίδας δημοσιογράφου
Επίσημα απαγγέλθηκαν τη Δευτέρα κατηγορίες εναντίον του Ντμίτρι Παβλιουτσένκοφ, πρώην αξιωματικού της Αστυνομίας της Μόσχας, ο οποίος βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό, για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Άννα Πολιτόφσκαγια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής έρευνας, ο Λομ-Άλι Γκαϊτουκάγεφ, ένας άνδρας τσετσενικής καταγωγής, που βρίσκεται στη φυλακή, έλαβε «το 2006 τη διαταγή να σκοτώσει τη δημοσιογράφο για λογαριασμό ενός ανθρώπου η ταυτότητα του οποίου δεν έχει ταυτοποιηθεί από την έρευνα».

Γι' αυτό το σκοπό ο Γκαϊτουκάγεφ, όπως αναφέρει το news.in.gr, με πληροφορίες από το ΑΠΕ και το Γαλλικό Πρακτορείο, δημιούργησε μια εγκληματική οργάνωση και στρατολόγησε έξι ανθρώπους, μεταξύ αυτών και ο Παβλιουτσένκοφ, ο οποίος ασχολήθηκε «από τον Ιούλιο ως το Σεπτέμβριο του 2006, με το να καθορίσει πού βρίσκεται η οικία του θύματος και να παρακολουθήσει τις μετακινήσεις του, ενώ ενημέρωνε σχετικά τα άλλα μέλη της οργάνωσης», προσθέτει η ανακοίνωση, χωρίς να αναφέρει την ταυτότητα των άλλων μελών της οργάνωσης.


Ο Παβλιουτσένκοφ προμηθεύτηκε, επίσης, τα όπλα και τα πυρομαχικά που χρησιμοποιήθηκαν στο έγκλημα, διευκρινίζει η ίδια πηγή.

Νέα έρευνα μετά την απαλλαγή

Ο αξιωματικός της Αστυνομίας είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2011 και στη συνέχεια είχε αφεθεί ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους, ενώ το Μάιο του 2012 τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό για λόγους υγείας.

Ήδη, η επιτροπή έρευνας έχει ανακοινώσει ότι συνέλαβε, το Μάιο του 2011, στην Τσετσενία, τον άνθρωπο που φέρεται να δολοφόνησε την Πολιτόφσκαγια, τον Ρουστάμ Μαχμούντοφ.

Οι δύο αδελφοί του, Ιμπραγκίμ και Τζαμπράιλ, κατηγορούνται επίσης για συνέργεια στο έγκλημα. Αν και απαλλάχθηκαν από δικαστήριο, λόγω έλλειψης στοιχείων, το 2010 το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας είχε παραπέμψει την υπόθεση στο Εφετείο κι έκτοτε έχει ανοίξει εκ νέου η έρευνα εναντίον τους.

Η Άννα Πολιτόφσκαγια, που εργαζόταν για την εφημερίδα της αντιπολίτευσης "Novaia Gazeta", δολοφονήθηκε το 2006, έξω από το διαμέρισμά της στη Μόσχα, για τις αποκαλύψεις της σχετικά με τις ρωσικές ωμότητες στην Τσετσενία.
attacktv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ