2012-07-17 12:17:29
Φωτογραφία για Η γιορτή της Δημοκρατίας και η Χρυσή Αυγή
Γράφει η Σταματούλα

Η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι ματαιώνεται η δεξίωση για την επέτειο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας επειδή "αυτό επιβάλλει η δοκιμασία που περνά ο ελληνικός λαός". Νομίζω ότι ο λόγος είναι προσχηματικός. Κάνω δίκη προθέσεων θα μου πείτε, αλλά πιστεύω πως αν δεν είχε μπει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή και δεν υπήρχε το ενδεχόμενο να εμφανιστεί στον κήπο του προεδρικού μεγάρου το ζεύγος Μιχαλολιάκου, η δεξίωση θα γινόταν και φέτος κανονικά.

Θα μιλούσε, όμως, ο Παπούλιας για ...τους αγώνες κατά της χούντας μπροστά στον Μιχαλολιάκο που έχει δηλώσει ότι μόνο με τον Παπαδόπουλο γνώρισε προκοπή η Ελλάδα και οτι οι εκλογές ουδέποτε έσωσαν τη χώρα; Κι αν έκανε πάλι καμία "περίεργη" δήλωση μπαίνοντας στο προεδρικό μέγαρο; Ματαιώνοντας τη δεξίωση ο Παπούλιας έχει το κεφάλι του ήσυχο. Επικαλέστηκε τη δύσκολη συγκυρία και καθάρισε. Και δεν κάνει τη χάρη στο Μιχαλολιάκο και πόντους κερδίζει ως ο ευαίσθητος πρόεδρος που συμπάσχει με τον κοσμάκη.


Είναι προφανές ότι το πολιτικό σύστημα έχει μια δυσκολία να αποδεχτεί ότι Χρυσή Αυγή ψήφισαν 426.000 συμπολίτες μας. Αντί να αποδομήσει το λόγο της με επιχειρήματα επιχειρεί να την απομονώσει στα μουλωχτά και με κινήσεις που μάλλον την ενισχύουν βλ. πχ τη κωμωδία των αποχωρήσεων στη Βουλή. Φοβάμαι ότι ακόμα κι αν η αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο λαό είναι ο πραγματικός λόγος της ματαίωσης λίγοι το πιστεύουν.

Ας γινόταν η δεξίωση με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος, ας πήγαινε ο  Μιχαλολιάκος κι ας έλεγε ο Παπούλιας μπροστά του για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει σήμερα η δημοκρατία και τα ανησυχητικά αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών. Δεν τόλμησε.

Ευκολίες.
Parapolitiki.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ