2012-07-17 12:56:08
Φωτογραφία για Βενιζέλος: Δύσκολος ο στόχος των 11,5 δισ. ευρώ...!!!
«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ»Δύσκολο έως αδύνατο λόγω της ύφεσης χαρακτηρίζει τον στόχο εξεύρεσης 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από περικοπές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ο κ.Βενιζέλος δήλωσε ότι «είναι δύσκολο, σχεδόν αδύνατο», να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, καθώς έχουν επιδεινωθεί τα δεδομένα σχετικά με την ύφεση.

Σημείωσε, δε, ότι η κυβέρνηση έχει ως θεμέλιο στην προγραμματική σύγκλιση την αναθεώρηση των δυσμενών όρων του προγράμματος και την επιμήκυνση.

Ο πρόέδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι χρειάζεται πρόγραμμα προσαρμογής στην συνέχεια, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να γίνει ένα επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα το οποίο να έχει διάρκεια μέχρι το τέλος του 2016.

Για το αν πρέπει να γίνουν πράγματα και στην συνέχεια να διεκδικήσει η χώρα την επιμήκυνση ο κ.Βενιζέλος ανέφερε ότι «πάντα πρέπει να κάνουμε πράγματα και πάντα πρέπει να αποδεικνύουμε ότι είμαστε σοβαροί
. Να κάνουμε μεταρρυθμίσεις και περικοπές σε δαπάνες. Όλα αυτά είναι προφανή και δεδομένα, αλλά τώρα μπαίνουμε στην τελική ευθεία του 2012. Τώρα κλείνει ο προϋπολογισμός και 1-2 Οκτωβρίου πρέπει να κατατεθεί το προσχέδιο του προυπολογισμού του 2013. Πρέπει να καταλήξουμε στο μεσοπρόθεσμο και να σκεφτούμε τι θα ζητήσουμε εμείς, που να έχουν σχέση με την πραγματική οικονομία και την ανάπτυξη».

Ο κ.Βενιζέλος είπε επίσης ότι δεν μίλησε ποτέ για αναδιαπραγμάτευση, αλλά για αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης. Πρόσθεσε ακόμη ότι το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης είναι μία διαρκής διαπραγμάτευση.

Αναφορικά με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο κ.Βενιζέλος τον χαρακτήρισε εξαιρετικό επιστήμονα, έναν άνθρωπο με εμπειρία, που έχει ζήσει κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με τον Κώστα Σημίτη, εμπειρία από τον ΙΟΒΕ. Ερωτηθείς για το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για προβλήματα στις μεταξύ τους σχέσεις, ο κ.Βενιζέλος απάντησε ότι «δημιουργείται θόρυβος εκ του μη όντος».

Οσον αφορά την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ότι υπάρχουν δυσκολίες στο κόμμα, το οποίο στις εκλογές έχασε ένα μεγάλο ποσοστό. «Πρέπει να δουλέψουμε όλοι στη βάση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στις φήμες για προθέσεις στελεχών να δημιουργήσουν νέο κόμμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:«Οποιος θέλει να κάνει κόμμα μπορεί να κάνει. Όποιος θέλει να κατέβει στο λαό να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, αν το κάνει. Όποιος έχει πρόβλημα ταυτότητας, αν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ ή όχι, δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείται. Υπάρχουν τόσοι νέοι που συντάσσονται στην καινούρια προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ».

Σχετικά με το δημοψήφισμα που είχε προαναγγείλει ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι δεν υπήρξε ποτέ μεταστροφή της άποψής του, ότι πάντα ήταν κατά της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, καθότι - όπως είχε δηλώσει- «η παραμονή της χώρας στο ευρώ δεν τίθεται σε δημοψήφισμα».

«Προσπάθησα να διασώσω την υπόσταση της χώρας και της κυβέρνησης», ενώ εκτίμησε ότι αν δεν είχε τεθεί θέμα δημοψηφίσματος ο Γ.Παπανδρέου «πιθανότατα θα ήταν ακόμη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την συμμετοχή μας στην Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι δεν είναι στην πολιτική της κυβέρνησης.

Τέλος, σε σχετική ερώτηση, είπε ότι οι σχέσεις του με τον κ.Παπανδρέου παραμένουν άψογες.

Πηγή / ΕΘΝΟΣ 
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Δεν έχω λεφτά για εμβόλιο»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Δεν έχω λεφτά για εμβόλιο»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ