2012-07-17 12:56:05
Φωτογραφία για «Δεν έχω λεφτά για εμβόλιο»
Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνεται ο αριθμός των γονιών που δεν μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά στον εμβολιασμό των παιδιών του. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» σύμφωνα με το οποίο στέλεχος του δήμου Αθηναίων αποκαλύπτει ότι «σε ελέγχους που γίνονται σε σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς εντοπίζονται ολοένα και περισσότερα παιδάκια που δεν κάνουν εμβόλια, γιατί οι γονείς τους δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος».

Το ρεπορτάζ τονίζει την προσπάθεια που καταβάλλουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου για την ανεύρεση δωρεών για τη στήριξη των απόρων. Σύμφωνα με τους αριθμούς που δίνονται στην εφημερίδα περίπου 1500 άτομα σιτίζονται καθημερινά στο Κέντρο Αστέγων του δήμου, ενώ παράλληλα περίπου 1000 οικογένειες λαμβάνουν τακτικά βοήθεια, παίρνοντας σακούλες πρώτης ανάγκης.

Επίσης, όπως τονίζεται το πρόγραμμα εμβολιασμού που αναμένεται να ξεκινήσει ο δήμος από τη νέα σχολική χρονιά θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στις δωρεές. Εν τω μεταξύ, από σήμερα τίθεται σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή «15422» η οποία θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του Κόμβου Αλληλοβοηθείας Πολιτών του δήμου, που αναμένεται ν’ ανοίξει εντός των επόμενων εβδομάδων στο παλιό φρουραρχείο κοντά στο σταθμό Λαρίσης.

Τη Δευτέρα (15/07) πραγματοποιήθηκε επιτυχώς πιλοτική λειτουργία του κόμβου, κατά την οποία διανεμήθηκαν τρόφιμα σε άπορους, με βάση τα σχετικά μητρώα του δήμου.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ