2012-07-17 12:57:18
Φωτογραφία για Δουλειά και μόνο δουλειά
Ο Δημήτρης Πέλκας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γιώργου Δώνη και είναι έτοιμος για το μεγάλο άλμα στην καριέρα του. Ο νεαρός επιθετικός πάντως τονίζει από την Ολλανδία πώς μόνο με τη δουλειά θα καταφέρει να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. «Ξεκίνησα πριν τέσσερα χρόνια στον ΠΑΟΚ, ήρθα από την ακαδημία Γιαννιτσών. Ηταν μία φανταστική εμπειρία να είμαι στον ΠΑΟΚ. Δούλεψα, είχα στην αρχή ένα πρόβλημα στη δύναμη, με τον καιρό το ξεπερνούσα και με τη δουλειά κατάφερα να βρίσκομαι στην πρώτη ομάδα και να δουλεύω επαγγελματικά με τη στήριξη πολλών παραγόντων».

Για το ότι ο Δώνης του δίνει  την φανέλα με το νούμερο 10: «Είναι πρόκληση το νούμερο. Είναι μία φανέλα με ιστορία, τη φορούσε ο Κούδας, ο Τουρσουνίδης και είναι τιμή μου να το φοράω και εγώ. Κάθε μέρα πρέπει να αποδεικνύω ότι αξίζω να την φοράω».

Για την παρουσία του στην προετοιμασία: «Είναι κάτι το ξεχωριστό για μένα. Είναι νωρίς να λέμε για ενδεκάδα. Κάθε μέρα προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερος και πιστεύω όσο περνάει ο καιρός θα δείχνω και περισσότερα».


Για το βάρος που πέφτει επάνω του: «Είναι ένα βάρος, αλλά προσπαθώ να έχω κλειστά τα αυτιά, το κεφάλι κάτω, να δουλεύω και όσο περνάει ο καιρός να προσπαθώ να αντεπεξέλθω σε αυτό το φορτίο».

Για τα δύσκολες στιγμές που μπορεί να έρθουν: «Φυσικά και το περιμένω. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν αυτά. Μια μέρα είσαι καλός την άλλη όχι. Προσπαθούμε για το καλύτερο και θέλω να συνεχίσω αυτήν την πορεία».

Για την ετοιμότητά του: «Χρειάζεται κάποιο χρόνο, αλλά είμαι έτοιμος που πιστεύω ότι αντεπεξέρχομαι εύκολα σε αυτά που ζητάει ο προπονητής. Οσο περνάει θα είναι πιο εύκολα γιατί μου ζητάει συγκεκριμένα πράγματα. Πολλοί μου λένε, δουλειά, κάτω το κεφάλι και όλα θα έρθουν».

Για τα θετικά και τα αρνητικά του στοιχεία σαν ποδοσφαιριστής: «Το δυνατό μου στοιχείο πιστεύω ότι είναι η τεχνική και η εκρηκτικότητα με τη μπάλα στα πόδια. Πιστεύω χρειάζομαι βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι και στη φυσική μου κατάσταση».

Για τον Γ. Δώνη: «Ο κ. Δώνης, δείχνει να με πιστεύει πολύ και αυτό που μου λέει συνέχεια είναι να κοιτάω το επιθετικό κομμάτι, να κρατάω τη μπάλα και να μην τη χάνω εύκολα. Στο αμυντικό κομμάτι μου ζητάει 0να βοηθάω όσο πιο πολύ μπορώ την ομάδα».

Για τη στήριξη από τους πιο έμπειρους: «Χρειαζόμαστε και την έχουμε τη στήριξη από τους πιο έμπειρους. Υπάρχει ταλέντο για αυτό είμαστε 9-10 παιδιά στην προετοιμασία. Είμαστε καλοί ποδοσφαιριστές και με τη δουλειά και τη στήριξη σε λίγα χρόνια θα βλέπουμε ένα διαφορετικό ΠΑΟΚ, με Ελληνες παίκτες».

Για τη μη κλήση του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την εθνική Νέων: «Με πείσμωσε που δεν κλήθηκα στην εθνική Νέων. Πέρσι αγωνιζόμουν στην Κ20, είχα λίγες εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα και τα παιδιά που κλήθηκαν στην εθνική, πιστεύω πως είχα μία θέση στην εθνική, αλλά τα παιδιά είχαν συμμετοχές και εμφανίσεις στη Σούπερ Λιγκ και για αυτό επιλέχθηκαν. Αν μου δοθούν με το καλό οι ευκαιρίες στον ΠΑΟΚ, πιστεύω θα πάω»

Για την παρουσία πολλών νεαρών στην ομάδα: «Δείχνει ότι είμαστε πιο έτοιμοι σε σχέση με άλλες χρονιές. Στις υποδομές γίνεται πολύ καλή δουλειά. Ο κ. Δανιηλίδης, ο κ. Κολομπούρδας πέρσι, μας βοήθησαν πολύ να είμαστε εδώ σήμερα».

Για το όνειρό του: «Προς το παρόν να παίξω στην Τούμπα, να πάω στην Εθνική και ότι προκύψει».

Για τα ποδοσφαιρικά του πρότυπα: «Από τον ΠΑΟΚ είναι ο Πάμπλο Γκαρσία. Είναι ο νούμερο 1 στην ομάδα. Μου μιλάει συνέχεια στο γήπεδο, δείχνει ότι θέλει να με βοηθήσει πολύ και αυτό με ευχαριστεί πολύ. Και ο Βιεϊρίνια μου άρεσε πολύ».
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ