2012-03-15 21:27:04
Φωτογραφία για 5 ταξιδιωτικοί προορισμοί που θα σας ανοίξουν την όρεξη...
Επιβιβαστείτε για ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων σε 5 διαφορετικούς προορισμούς σε όλον τον κόσμο. Ο καθένας με τις δικές του γευστικές λιχουδιές που σίγουρα θα σας ανοίξουν την όρεξη όχι μόνο να γευτείτε από τα εδέσματα που θα δείτε, αλλά και να οργανώσετε το επόμενο ταξίδι σας σ' έναν από αυτούς τους παραδείσους για καλοφαγάδες...

Tapas στη Βαρκελώνη, αλλά και σε όλη την Ισπανία

Τα tapas είναι μια ποικιλία από κρύα ή ζεστά ορεκτικά στην ισπανική κουζίνα που συνοδεύουν το ποτό σας. Σε επιλεγμένα μπαρ της Ισπανίας τα tapas έχουν εξελιχθεί σε μια μορφή εκλεπτισμένης κουζίνας. Συνδυάστε πολλά tapas και κάντε ένα πλήρες γεύμα.

Φαγητό στους δρόμους της Σιγκαπούρης

Θα μπορούσατε να περάσετε βδομάδες τρώγοντας στους χιλιάδες πάγκους και περίπτερα στους δρόμους της Σιγκαπούρης. Δοκιμάστε τα θρυλικά spring rolls, τα τοπικά noodles με εκατοντάδες παραλαγές, το τηγανιτό κινέζικο κάρδαμο, τη διάσημη σούπα noodle με μπάλα ψαριού και πολλά άλλα πιάτα στα οποία απλά δεν θα μπορείτε ν' αντισταθείτε.


Χταποδάκι και άλλα θαλλασινά, στα νησιά και στον Βόλο

Μια πραγματική γεύση από Ελλάδά πρέπει να μυρίζει θάλασσα και να συνοδεύεται από ολόφρεσκα λαχανικά, αχνιστό ψωμί και γιατί όχι και τσιπουράκι. Το ψητό χταπόδι ανάλογα με την περιοχή σερβίρεται είτε με ξύδι είτε με λεμόνι και ρίγανη.

Εντσιλάδας, σ' όλο το Μεξικό

Αν είστε λάτρεις των καυτερών σίγουρα η δοκιμή μιας αυθεντικής εντσιλάδας σε κάποιο μεξικάνικο χωριουδάκι θα σας κάνει πύραυλο. Πρόκειται για καλαμποκίσια πίτα, που ονομάζεται Tortigias, γεμιστή με κομματάκια χοιρινού, ή κοτόπουλου, ή λαχανικών, ή ακόμα και ανάμεικτη. Συνοδεύονται υποχρεωτικά από σάλτσα πιπεριών τσίλι.

Η πίτσα στη Νάπολη, Ιταλία

Η πίτσα στην Ιταλία είναι σίγουρα τέχνη κι όχι άλλο ένα πρόχειρο φαγητό. Στην πόλη Νάπολη της νότιας Ιταλίας η πίτσα είναι ένας γευστικός και οπτικός πειρασμος... υπέροχη ζύμη, ντόπια υλικά όπως μοτσαρέλα, προσούτο, πεκορίνο και είναι σίγουρο πως οι υπόλοιπες που τρώγατε μέχρι σήμερα δεν θα τις ξαναπείτε πίτσες.

coolaristo.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ