2012-07-17 14:50:08
Φωτογραφία για Oι Γερμανοί μας... διώχνουν
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Αντε πάλι τα ίδια με τους Γερμανούς! «Η τρόικα παρουσιά-ζει καταστροφική εικόνα της κατάστα-σης» στην Ελλάδα, είναι ο τίτλος σχετικού με τη χώρα μας ρεπορτάζ της «Χάντελσμπλατ», της μεγαλύτερης ημερήσιας οικονομικής εφημερίδας της Γερμανίας. Την αρχή την έκανε η «Ράινισε Ποστ», μια άλλη γερμανική εφημερίδα. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εκπλη-ρώσει τα... 210 από τα περίπου 300 μέτρα λιτότητας που της είχε επιβάλει η τρόικα, αποκάλυψε μη κατονομαζόμενο μέλος της γερμανικής κυβέρνησης στη «Ράινισε Ποστ». Ο ανώνυμος Γερμανός υπουργός, μάλιστα, προσέθεσε ότι ακριβώς αυτό είναι το στοιχείο που κυριαρχεί στο προκαταρκτικό σχέδιο της έκθεσης που καταρτίζουν αυτές τις μέρες οι εκπρό-σωποι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

Και από την Ουάσιγκτον αντίστοιχες είναι οι πληροφορίες που μεταδίδει ο ανταποκριτής του «Εθνους», Μιχάλης Ιγνατίου. Πηγή του ΔΝΤ τού δήλωσε ότι αν δεν υπάρξουν άμεσα απτά δείγματα εφαρμογής του προγράμματος, η έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα είναι αρνητική και έτσι δεν θα δικαιο-λογείται η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου!


Μαύρα μαντάτα και για τις προοπτικές επιμήκυνσης του χρόνου εκπλήρωσης των στόχων που έχει βάλει η τρόικα στην Ελλάδα. «Εντελώς απαράδεκτη» χαρακτήρισε την επιμήκυνση η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. «Διαβεβαίωσε μάλιστα ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης συνασπισμού ότι το μέγιστο που θα μπορούσε να παραχω-ρηθεί στην Ελλάδα είναι καθυστέρηση μερικών... εβδομάδων (!) στην εκπλήρωση των στόχων του ελλείμματος», έγραψε χαρακτηριστικά η «Χάντελσμπλατ». Ακριβώς αυτό μας έλειπε, μερικές εβδομάδες! Ολα τα άλλα πάνε ρολόι!

Εσπευσε και ο Ρέσλερ, ο παταγωδώς αποτυχημένος πρόεδρος των Ελευθέρων Δημοκρατών, που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού της Μέρκελ και που στις επόμενες εκλογές κινδυνεύουν να μην μπουν καν στο Κοινοβούλιο, να κάνει κι αυτός δηλώσεις κατά της Ελλάδας, μήπως αυξήσει τις ψήφους του. «Εχω την αίσθηση ότι η υπομονή της τρόικας με την Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος της», τόνισε μιλώντας στο εθνικό ραδιοφωνικό δίκτυο Ντόιτσλαντφουνκ. Εξέφρασε μάλιστα αμφιβολίες αν μπορεί να γίνει στη χώρα μας οποιαδήποτε μεταρρύθμιση. «Οι εμπειρίες που έχουμε συσσωρεύσει με καθιστούν τουλάχιστον εξαιρετικά επιφυλακτικό επ' αυτού», είπε.

Σχέδιο άμεσης αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη απαίτησε ο Αλεξάντερ Ντόμπριντ, γενικός γραμματέας της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU), του ακροδεξιού κόμματος που συμμετέχει στην κυβέρνηση και το οποίο κυβερνά τη Βαυαρία επί... εξήντα (!) συνεχή χρόνια. «Από μέρα σε μέρα γίνεται όλο και πιο καθαρό ότι η Ελλάδα έχει μόνο μία ευκαιρία, να αποχωρήσει από το ευρώ», δήλωσε χωρίς περιστροφές.

Πρόγραμμα τριών σημείων κατάρτισε μάλιστα για τη χώρα μας ο επιμελέστατος κύριος Ντόμπριντ. Το παρουσίασε επιγραμματικά: «Πρώτον, η Ελλάδα αποχωρεί από το ευρώ, παραμένει όμως στην ΕΕ. Δεύτερον, σχέδιο Μάρσαλ της ΕΕ ως πρόγραμμα ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας. Τρίτον, δυνατότητα επιλογής επιστροφής στο ευρώ, όταν η Ελλάδα θα εξυγιανθεί», δήλωσε στη «Ράινισε Ποστ».

Οργή και βιομηχάνων της Γερμανίας εναντίον της χώρας μας σημειώνεται τα τελευταία χρόνια. Πρωτοστατεί στην έκφρασή της ο αξιότιμος κύριος Χανς-Πέτερ Κάιτελ, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ενωσης της Γερμανικής Βιομηχανίας (BDI) - του «ΣΕΒ» Γερμανίας. «Δεν μπορεί μια χώρα να παραλύει διαρκώς την οικονομική ισχύ μιας ολόκληρης νομισματικής ένωσης», δήλωσε αγανακτισμένος. Συνέχισε ζητώντας να τεθεί η ελληνική οικονομία υπό ευρωπαϊκή διοίκηση. «Χρειαζόμαστε ένα ευρωπαϊκό, χρονικά προσδιορισμένο οικονομικό πρόγραμμα γι' αυτήν τη χώρα, συντονισμένο από τις κυβερνήσεις και την οικονομία», διακήρυξε.

Η ανεργία καλπάζει την ώρα που οι Γερμανοί σκέφτονται πώς θα μας τιμωρήσουν. Στο 22,5% εκτινάχθηκε τον Απρίλιο έναντι 16,2% που ήταν έναν χρόνο πριν, τον Απρίλιο του 2011. Οι άνεργοι ξεπέρασαν το 1.109.000 άτομα. Η ελληνική οικονομία υπό καθεστώς μνημονίου βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην ύφεση.
kostasxan.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Απεβίωσε ο Γιώργος Μούτσιος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Απεβίωσε ο Γιώργος Μούτσιος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ