2012-07-17 14:45:08
Φωτογραφία για Οι οικοδόμοι πάνε για κινητοποιήσεις
Η κατάρρευση του κλάδου της Οικοδομής και η αδυναμία πλέον των οικοδόμων να βρουν ένα μεροκάματο, τους έχει οδηγήσει στην απόγνωση και ένα βήμα πριν από την έναρξη νέου κύκλου κινητοποιήσεων! Οι οικοδόμοι του Ηρακλείου σε μια απέλπιδα προσπάθεια για την επιβίωση τους ζητούν για μια φορά ακόμη τη στήριξη από το Υπουργείο Εργασίας. Αυτό που ζητούν ουσιαστικά είναι μέτρα για την ανακούφιση του κλάδου τους, ζητώντας τα αυτονόητα. Δηλαδή ζητούν άμεση ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αναγνώριση πλασματικού χρόνου σε οικοδόμους που έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση, μείωση ενσήμου και δωρόσημου κα.

Τα στοιχεία του ΕΛΣΤΑΤ

Αρνητικά είναι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την Οικοδομική Δραστηριότητα στην Κρήτη το πρώτο τρίμηνο του 2012, καθώς καταγράφεται μείωση τόσο στον αριθμό των αδειών όσο και στην επιφάνεια και στον όγκο των οικοδομών.

Πιο συγκεκριμένα σε όλο το νησί εκδόθηκαν το διάστημα Ιανουρίου – Μαρτίου 376 οικοδομικές άδειες έναντι 242 το αντίστοιχο διάστημα του 2011, μείωση δηλαδή της τάξης του 11,3%
. Μειωμένη κατά 24,5% ήταν και η συνολική επιφάνεια των οικοδομών στην Κρήτη, ενώ αντίστοιχη μείωση κατά 20,6% κατέγραψε και ο όγκος των κτηρίων. Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η μείωση όσον αφορά τον μήνα Μάρτιο, καθώς η συνολική οικοδομική δραστηριότητα στην Περιφέρεια Κρήτης υπέστη… καθίζηση. Συγκριτικά με το 2011 ο αριθμός αδειών μειώθηκε κατά 29,3%. Η επιφάνεια μειώθηκε κατά 37% ενώ και ο όγκος… συρρικνώθηκε κατά 32,3%, αναφέρει το CretePlus.gr.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ