2012-07-17 17:10:09
Φωτογραφία για ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ: ΟΝΕΙΡΟ Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Ο 19χρονος διεθνής σέντερ φορ του Ολυμπιακού, Δημήτρης Διαμαντάκος, μόλησε στο "woop.gr" λίγες ώρες μετά τον τελικό του Euro U19.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Έφτασε μία ανάσα πριν την κορυφή της Ευρώπης.

Έχει μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα.

Έχει πετύχει οκτώ γκολ στα δεκατέσσερα συνολικά παιχνίδια που αγωνίστηκε με τη φανέλα της εθνικής ομάδας των Νέων.

Ανήκει στον Ολυμπιακό. Έχει ως πρότυπο του τον Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς, και αγαπημένος του «ερυθρόλευκος» είναι ο Ραφίκ Τζεμπούρ.

Είναι μόλις δεκαεννέα ετών και τ’ όνειρό του είναι να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου Ελλάδας, Ολυμπιακού!

Το μέλλον ανήκει στον Δημήτρη Διαμαντάκο..

Λίγες ώρες έχουν περάσει από τον τελικό. Ποια είναι η «γεύση» που σου έχει μείνει;

«Η αλήθεια είναι ότι η γεύση που μας έμεινε είναι λίγο πικρή. Θέλαμε πολύ την πρώτη θέση, ωστόσο δεν τα καταφέραμε. Φτάσαμε στην πηγή και δεν μπορέσαμε να πιούμε νερό. Βέβαια, δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν είναι και λίγη η δεύτερη θέση στην Ευρώπη».


Τι πιστεύεις ότι δεν πήγε καλά στο ματς με τους Ισπανούς;

«Η Ισπανία είναι μία πολύ καλή ομάδα κι αυτό το γνωρίζαμε όλοι πάρα πολύ καλά. Δεν μπήκαμε δυνατά. Μπορεί και να φοβηθήκαμε λίγο.. Αντέξαμε ογδόντα ολόκληρα λεπτά αλλά λυγίσαμε στο τέλος.. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Περιέγραψέ μου το κλίμα στ’ αποδυτήρια πριν τον τελικό και μετά από αυτόν.

«Η ψυχολογία μας πριν από κάθε αγώνα κι ειδικά πριν από τον χθεσινό τελικό με την Ισπανία, ήταν στα ύψη. Μετά το ματς η αλήθεια είναι ότι ήμαστε πολύ στεναχωρημένοι. Στεναχωρημένοι, αλλά με ψηλά το κεφάλι, γιατί ξέραμε πολύ καλά ότι προσπαθήσαμε πολύ...»

Με τις εμφανίσεις σας τραβήξατε πολλά βλέμματα πάνω σας. Θεωρείς ότι πλέον έχετε «κερδίσει» την προσοχή των συλλόγων σας;

«Πιστεύω πως κατά ένα μεγάλο μέρος κερδίσαμε την εμπιστοσύνη τους. Πρέπει σιγά – σιγά, και με την πάροδο του χρόνου να μας κοιτούν όλο και περισσότερο. Πιστεύω ότι όλα τα παιδιά που βρεθήκαμε στην Εσθονία, δείξαμε κάτι...»

Είσαι αθλητής του Ολυμπιακού, του συλλόγου που τα τελευταία χρόνια έχει τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην Ελλάδα. Είναι όνειρό σου ν’ αγωνιστείς στην πρώτη ομάδα;

«Φυσικά αυτό είναι το όνειρό μου. Γι’ αυτό αγωνίζομαι και γι’ αυτό προσπαθώ. Για να παίξω στον Ολυμπιακό. Κι όλη η προσπάθεια που κάναμε με την εθνική, είναι ένα δείγμα για να καταφέρουμε να πάρουμε μια ευκαιρία στο μέλλον».

Πόσο δύσκολο θεωρείς ότι είναι να καθιερωθείς σε μία τόσο μεγάλη ομάδα με τόσες απαιτήσεις;

«Να καθιερωθείς είναι πολύ δύσκολο. Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα. Έχει τεράστιους παίκτες και οι ευθύνες κι οι υποχρεώσεις των ποδοσφαιριστών είναι μεγάλες. Θέλει πάρα πολλή δουλειά και πολύ χρόνο για να καταφέρεις να καθιερωθείς. Είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εύχομαι κάποτε να το καταφέρω».

Ποιον αθλητή θαυμάζεις από την ομάδα σου;

«Ο Ραφίκ Τζεμπούρ είναι αυτός που θαυμάζω περισσότερο. Γιατί θεωρώ πως είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής αλλά και σωστός επαγγελματίας».

Ποιους σέντερ φορ έχεις ως πρότυπα και γιατί;

«Ο αγαπημένος μου είναι ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς. Είναι για μένα ο κορυφαίος στο είδος του, γιατί πιστεύω ότι μπορεί και τα συνδυάζει όλα!».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ