2012-07-17 17:10:05
Φωτογραφία για Οι φαρμακοποιοί κήρυξαν πόλεμο στα... στρατιωτικά φαρμακεία
Οι φαρμακοποιοί νιώθουν... φαρμακωμένοι από δυο αποφάσεις υπουργών της υπηρεσιακής κυβέρνησης Πικραμμένου, με τις οποίες «γεννούνται» καταστήματα -ανταγωνιστές. Την ακύρωση αυτών των αποφάσεων ζητούν, προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και οι Σύλλογοι Έβρου και Ξάνθης.

Την πρώτη επίμαχη απόφαση εξέδωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φραγκούλης Φράγκος. Με αυτήν, εγκρίθηκε η ίδρυση και λειτουργία υποκαταστημάτων του «Στρατιωτικού Φαρμακείου Αθηνών» σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη.

Η δεύτερη απόφαση, τεσσάρων υπουργών, καθόρισε τους δικαιούχους παροχής υπηρεσιών από τα Στρατιωτικά Φαρμακεία.

Στην προσφυγή τους οι φαρμακοποιοί προβάλλουν τη θέση πως η ίδρυση τέτοιων φαρμακείων είναι αντισυνταγματική και αντίθετη προς την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Μεταξύ άλλων, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν πως παραβιάζουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό οι σχετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης Πικραμμένου, για την οποία μάλιστα λένε ότι υπερέβη τις αρμοδιότητες που είχε, ως υπηρεσιακή, λαμβάνοντας αποφάσεις .«σε κρίσιμους τομείς που έχουν σημαντικές επιπτώσεις και δεσμεύουν μετέπειτα τη νέα κυβέρνηση».


Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν νόθευση του «υγιούς ανταγωνισμού» επειδή, όπως τονίζουν, τα στρατιωτικά φαρμακεία μπορούν να πωλούν σκευάσματα με μειωμένες τιμές (-20%), δεν επιβαρύνονται με κόστος στέγασης και προσωπικού, δεν φορολογούνται, δεν υπόκεινται σε δημοτικά τέλη και φόρους.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ